Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Λύτρας και Υφαντής θεματικοί αντιπεριφερειάρχες

Λύτρας και Υφαντής θεματικοί αντιπεριφερειάρχες

Ορίστηκαν οι εξι  νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

unnamedΟρίστηκαν σήμερα με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα οι έξι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και βοηθοί Περιφερειάρχη και οι πρόεδροι των Συμβουλίων.Μεταξύ των θεματικών αντιπεριφερειαρχών και οι Αιτωλοακαρνάνες Γιάννης Λύτρας και   Νίκος Υφαντής που διέτελεσε αντιπεριφερειάρχης και στην προηγούμενη θητεία. Ουσιαστικά έγινε ένας καταμερισμός ώστε από καθε περιφερειακή ενότητα να προέρχονται δύο αντιπεριφερειάρχες. Mάλιστα ο κ.Υφαντής θα έχει έδρα την Αιτωλοακαρνανία. Αναλυτικά:

Καθήκοντα Αντιπεριφερειαρχών αναλαμβάνουν οι:
1. Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας, Αριστειδόπουλος Χαράλαμπος (Π.Ε. Ηλείας),
2. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Αγγελόπουλος Γιώργος (Π.Ε. Αχαΐας),
3. Υποδομών και Δικτύων, Λύτρας Γιάννης (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας)
4. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με έδρα την Αιτωλοακαρνανία, Υφαντής Νίκος (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας)
5. Αγροτικής Ανάπτυξης, Πλατανιάς Παναγιώτης (Π.Ε. Ηλείας),
6. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χαροκόπος Αντώνης (Π.Ε. Αχαΐας).

Βοηθοί Περιφερειάρχη – Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
1. Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, Καρπέτας Κώστας,
2. Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, με έδρα την Ηλεία, Μπράμος Παναγιώτης.

Πρόεδροι Συμβουλίων:
1. Οδικής Ασφάλειας, Δριβίλας Δημήτρης,
2. Αγροτικής Πολιτικής, Μαυρόγιαννης Σάκης,
3. Έρευνας και Καινοτομίας, Μπούνιας Χρήστος.
Αναπληρωτής του Περιφερειάρχη ορίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Αύριο Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα γραφεία της Περιφέρειας, Ν.Ε.Ο Πατρών – Αθηνών 32.

Ο Γιάννης Λύτρας
Ο Γιάννης Λύτρας

Ο Γιάννης Λύτρας

Γεννήθηκε το 1956 στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας. Από το 1985 μένει μόνιμα στο Αγρίνιο. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. με ειδίκευση στα συγκοινωνιακά και υδραυλικά έργα.
Είναι μηχανικός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Εργάστηκε ως καθηγητής εφαρμογών στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας και διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος Ελέγχου Προμετρητικών και Επιμετρητικών στη Διεύθυνση Εκτέλεσης Δημοσίων Έργων Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Επέβλεψε την εκτέλεση πολλών έργων, κτιριακά, οδοποιίας και λιμενικά.
Από την ίδρυση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκλέχτηκε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος για τέσσερις τετραετίες.
Διετέλεσε Αντινομάρχης με αρμοδιότητα τον Δευτερογενή τομέα και στη συνέχεια Αντινομάρχης με αρμοδιότητα τον Πρωτογενή τομέα, τα εγγειοβελτιωτικά έργα και την πολεοδομία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Από το 1997-2004 διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.) καθώς και μέλος της διοίκησης της Γενικής Εταιρείας Μελετών και Εκμεταλλεύσεων (Γ.Ε.Μ.Ε.).
Διετέλεσε μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.) και πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Εργασιακών Θεμάτων της Ε.Ν.Α.Ε., πρόεδρος του Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Τ.Ε.Ι. επί σειρά ετών, ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Νομού Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Σήμερα είναι μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο Νικος Υφαντής

Ο Νίκος Υφαντής
Ο Νίκος Υφαντής

Ο Νίκος Υφαντής γεννήθηκε στην Καμαρούλα Αγρινίου και προέρχεται από αγροτική οικογένεια.
Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου, φοίτησε στο Πολυτεχνείο της Μπολόνια Ιταλίας απ’ όπου έλαβε το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού και συμμετείχε ενεργά στην αντιστασιακή οργάνωση του ΠΑΚ Ιταλίας.
Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Αγρίνιο όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως μελετητής ιδιωτικών έργων.
Από το 1982 εργάζεται στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και από το 2003 ως προϊστάμενος του Οργανισμού στο Αγρίνιο.
Διετέλεσε επίσης επανειλημμένα Νομαρχιακός Σύμβουλος ως αιρετός εκπρόσωπος της Επαρχίας Τριχωνίδας και ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας πριν τη θέσπιση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Ασχολήθηκε ενεργά με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, εκλεγείς τρείς φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος, – εκλογές 1994, 1998 και 2002.
Την τετραετία 1995-1998 διετέλεσε Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας.
Στις Περιφερειακές εκλογές 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με το Συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» και αμέσως ανέλαβε Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος, θέση στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα.
Δραστηριοποιήθηκε στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, όπου διατέλεσε επανειλημμένα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Γραμματέας της ΟΕΣ, καθώς και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. pets

    Τι βιογραφικο ειναι και αυτο του Λυτρα!!
    Προισταμενος λεει τμηματος Ελεγχου Προμετρητικων και επιμετρητικων !!
    Αληθεια να το ξερει αραγε ο ιδιος οτι τετοιο τμημα δεν υπηρξε ποτε ουτε υπαρχει;Αρκει να ανατρεξει στους αντιστοιχους οργανισμους και θα το δει…

  2. 50 μνημόνια !!!!!

    Μια ζωη οι ίδιες φατσες……..καμια τύχη .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.