Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Μάθετε τα μυστικά της υποκριτικής στη Ναύπακτο!

Μάθετε τα μυστικά της υποκριτικής στη Ναύπακτο!
Το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου, στα πλαίσια των στόχων του για συνεχή ποιοτική εκπαίδευση, έχει ξεκινήσει συνεργασία με κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πρώτη εκδήλωση μιας σειράς εργαστηρίων για ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, μέλη θεατρικών ομάδων και νέους, που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν και να μυηθούν στα μυστικά της υποκριτικής, πραγματοποιείται Σάββατο και Κυριακή, 7-8 Μαρτίου. Στο χώρο του εργαστηρίου, Αμφίσσης 4, Ναύπακτος, θα διδάξει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Ευδόκιμος Τσολακίδης. Επειδή οι θέσεις των μαθημάτων είναι περιορισμένες παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 2634 0 26404 και 6936 947220 το συντομότερο δυνατόν.
Περιγραφή σεμιναρίου:
«Ο Αυτοσχεδιασμός σαν εργαλείο για ηθοποιούς και σκηνοθέτες και η μέθοδος υποκριτικής του Ευδόκιμου Τσολακίδη»
Το σεμινάριο αποτελείται από μια σειρά ασκήσεων που αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία, την ανάλυση των στόχων, τη σκηνική επικοινωνία μεταξύ των ηθοποιών. Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν τον ηθοποιό να καλλιεργήσει την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, να τις αναδείξει σε πρωτεύον εργαλείο και βασικό στοιχείο της συνεργασίας του με τον εκάστοτε σκηνοθέτη. Το σεμινάριο ενθαρρύνει τον ηθοποιό να εμπιστευτεί την δημιουργική του παρόρμηση, να κάνει σαφείς και δυνατές επιλογές, έτσι ώστε ο αυθορμητισμός να είναι ένα κύριο στοιχείο της σκηνικής του παρουσίας. Οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν παράλληλα τη μέθοδο υποκριτικής του Ευδόκιμου Τσολακίδη την οποία θα μπορούν να εφαρμόσουν τόσο σε ρόλους του κλασσικού όσο και του σύγχρονου ρεπερτορίου.
Ο Ευδόκιμος Τσολακίδης έχει διδάξει το σεμινάριο αυτό με μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο (θα το παρουσιάσει ξανά στις 4,5 Απριλίου 2009) στη Στοκχόλμη (2008), στη Ρώμη (2006, 2007, η τελευταία το Σαββατοκύριακο 24,25 Ιανουαρίου 2009), στην Τεχεράνη (2007 και 2008), στην Τιφλίδα (2008), στο Μεξικό (2007), στην Αίγυπτο-Αλεξάνδρεια (2006). Θα το παρουσιάσει στο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου του Αγαδίρ στο Μαρόκο στις 29,30 Μαρτίου 2009.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φοράνε χαλαρά ρούχα και να έχουν οπωσδήποτε ένα μπλοκάκι σημειώσεων μαζί τους.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής.
Σάββατο 7 Μαρτίου 14.00-18.00Κυριακή 8 Μαρτίου 12.00-16.00
Κόστος συμμετοχής: 60 Ευρώ
Το ξενοδοχείο Lepanto Beach Hotel, προσφέρει στους ηθοποιούς που το επιθυμούν, δίκλινα δωμάτια με πρωινό, στην προνομιακή τιμή των 50€.
www.lepantobeach.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.