Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Μάλλον χρειαζόταν τα κοινωνικά ιατρεία…

Μάλλον χρειαζόταν τα κοινωνικά ιατρεία…

Πριν από λίγο καιρό και ενώ ανά την Ελλάδα άνοιγαν διάφορα κοινωνικά, ας πούμε, ιδρύματα είχαν υπάρξει αντιρρήσεις κατά πόσον αυτό χρειάζεται, αν είναι επικοινωνιακό θέμα κλπ, κλπ. Καθώς μάλιστα υπήρχαν κοινωνικά ιατρεία, οδοντιατρεία, φαρμακεία κλπ και από την άλλη ιδρύονταν κοινωνικά παντοπωλεία ή εξαγγέλλονταν κοινωνικοί λαχανόκηποι, δικαιολογημένα υπήρξε σκεπτικισμός. Και όχι μόνο, αφού ακόμα και ειρωνικά σχόλια δημοσιεύτηκαν.

Οι πληροφορίες όμως που έρχονται τουλάχιστον από τις εθελοντικές δομές υγείας στο Αγρίνιο δείχνουν μια άλλη εικόνα αφού καμιά φορά δεν πρέπει να προτρέχει κανείς. Όπως μαθαίνουμε στον πρώτο μήνα λειτουργίας του Κοινωνικού Οδοντιατρείου 85 συμπολίτες μας το επισκέφτηκαν για τη στοματική τους υγιεινή. Ακόμα τουλάχιστον 150 συμπολίτες μας πήραν φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο-που δεν είχαν δυνατότητα να πάρουν από αλλού -μέσα σε διάστημα επίσης λίγο παραπάνω από ένα μήνα. Την ίδια ώρα οι γιατροί στο Κοινωνικό Ιατρείο κάνουν λόγο για 60-70 επισκέψεις που γίνονται στο θεσμό όπου προσφέρουν πάνω- κάτω στο ίδιο διάστημα. Για να γίνει αντιληπτό οι υπολογισμοί λένε ότι από την αρχή της χρονιάς πάνω από 500 άτομα πήραν τα φάρμακά τους από το Φαρμακείο όπου όλα έχουν προσφερθεί εθελοντικά. Για να μην πούμε με την κρίση που επικρατεί πόσο δύσκολο είναι να κοιτάξει κανείς τα δόντια του πλέον, που σπάνια καλύπτονται και από ασφάλειες και ταμεία.

Άρα η αλήθεια είναι πως  η προσφορά και ο εθελοντισμός σε αυτές τις περιπτώσεις έβγαλαν από δραματική θέση αρκετούς Αγρινιώτες και μη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.