Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019

Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με πλήθος πιστών στην Ι.Μ. Ρέθα

moni-retha.jpg41-650x487

Χιλιάδες πιστών και με παρουσία του κλήρου από την ευρύτερη περιοχή τελέστηκε νωρίτερα στις 6 το απόγευμα ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία στην Ιερά Μονή της Παναγίας στα Ρέθα,  Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, χιλιάδες ήταν και φέτος οι πιστοί που παραβρέθηκαν στον εορτασμό της Παναγίας. Πάνω 20 λεωφορεία πλήρη από Άρτα και Αιτ/νία μεταφέρουν πιστούς από το πρωί και μέχρι και αυτή την ώρα. Στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Καραγκούνης ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απ. Κοιμήσης, ο Γ.Γ. Γ. Αλπός, ο αντιδήμαρχος Παπούλιας Γρηγόριος, η υποψήφια βουλευτής ΝΔ και αντιπρόεδρος Δ.Σ. Σ. Ανδρίκουλα, ο διοικητής της αστυνομίας κ. Ματσούκας Δημήτριος, ο διευθυντής ΔΕΥΑΑ Κ. Κοπίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θ. Γαλαζούλας κ.α. Με το πέρας του εσπερινού έγινε χειροθεσία πνευματικού του πάτερ Βησσαρίων, ιερέα ενορίας Στάνου.

Το μοναστήρι της Παναγίας στα Ρέθα βρίσκεται στα ορεινά σύνορα της Αιτωλοακαρνανίας με την Ήπειρο. Είναι αφιερωμένο στο Γεννέσιο της Θεοτόκου και εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου οπότε και πραγματοποιείται λαμπρή εορτή με την συμμετοχή πληθους πιστών από ολόκληρη την γύρω περιοχή.
Πρόκειται για μια μονή κτισμένη περίπου στα 1400 μ.Χ. στην οποία εδράζονταν και εδράζεται ένα γυναικείο μοναστικό τάγμα. Το μοναστήρι στη διάρκεια της τουρκοκρατίας ήταν άσυλο ατόμων με ψυχικές παθήσεις. Ακόμα και σήμερα διατηρούνται οι κρίκοι για την καθήλωση των ψυχασθενών.
Η εικόνα της Παναγίας της Αρεθιώτισσας (“Η Κυρία του Βάλτου”) θεωρείται θαυματουργή και αποτελεί την πιο δυνατή έλξη για τους πολυάριθμους προσκυνητές και επισκέπτες της Μονής.

http://e-maistros.gr

moni-retha.jpg12

moni-retha.jpg54

moni-retha.jpg51

moni-retha.jpg17

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.