Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Μέδουσες κάλυψαν τον Αμβρακικό κόλπο

Μέδουσες κάλυψαν τον Αμβρακικό κόλπο

Αντιμέτωποι με τις μέδουσες που έχουν καλύψει τη θάλασσα είναι το τελευταίο διάστημα οι αλιείς του Αμβρακικού κόλπου. Οι μέδουσες έφτασαν μέχρι το λιμάνι της Πρέβεζας «καλύπτοντας» σχεδόν την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ οι
κάτοχοι σκαφών μαρτυρούν ότι λίγο πιο βαθιά παρατηρείται ασυνήθιστα μεγάλη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τους ψαράδες το φαινόμενο οφείλεται κυρίως στις καιρικές συνθήκες και τον άνεμο που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, «μεταφέροντας» τις μέδουσες από τα ανοιχτά του Αμβρακικού, προς τα αβαθή του λιμανιού. Η εμφάνιση τόσων πολλών μεδουσών αυτή την εποχή και μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο χαρακτηρίζεται ως μια ασυνήθιστη κατάσταση που μπορεί να οφείλεται και σε άλλες -πέραν του καιρού- αιτίες.

Να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός μεδουσών εμφανίστηκε πριν ένα περίπου μήνα στην παραλία του Μονολιθίου «τροφοδοτώντας» διάφορα σενάρια για την μαζική «εισβολή» τους.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού Παύλος Χαραλάμπους επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της προστασίας του Αμβρακικού Κόλπου, σημειώνοντας ότι η πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να προχωρήσει σε λήψη μέτρων που θα αντιμετωπίσουν ουσιαστικά το πρόβλημα της ρύπανσης.
epiruspost

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.