Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Μέριμνα για δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

αρχείο λήψης (1)Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου διατηρώντας κάθε πρόσθεση για συνολική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων, στο πλαίσιο της απόλυτης τήρησης του νόμου αλλά και των όρων που διέπουν μια πολιτισμένη κοινωνία, έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει δράσεις και πρωτοβουλίες ελέγχου του αριθμού τους.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπ. Διαμαντόπουλος σημειώνει ότι ο Δήμος βάση της νομοθεσίας είναι πράγματι ο υπεύθυνος φορέας για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων καθώς και δεσποζόμενων ζώων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο απαιτεί επιπλέον κονδύλια καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό, τα οποία δεν είναι διασφαλισμένα και δεν παρέχονται στους Δήμους. Κατά συνέπεια, κάθε δράση πραγματοποιείται κυρίως μέσα από συνεργασίες και στη βάση εθελοντικής προσφοράς.
Ωστόσο, κάθε μέτρο ή παρέμβαση υλοποιείται με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού, τόσο απέναντι στους πολίτες όσο και στα ζώα τα οποία στην πλειοψηφία τους εγκαταλείφθηκαν να περιφέρονται, από ασυνείδητους κατόχους.
Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο «Φίλοι των ζώων και του Περιβάλλοντος Μεσολογγίου», βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα στείρωσης 100 αδέσποτων ζώων, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια καταγραφής όλων των δεσποζόμενων, των οποίων οι κάτοχοι θα πρέπει να δηλώσουν έως 30 Σεπτεμβρίου στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου που έχει οριστεί γι αυτό το σκοπό (σχετική ανακοίνωση).
Επίσης, διοργανώνεται εκστρατεία ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών σχετικά, της οποίας η έναρξη τοποθετείται χρονικά περί τις αρχές Σεπτεμβρίου. Στόχος της, η ευαισθητοποίηση για την από κοινού αντιμετώπιση και συμμετοχή όλων στην διαχείριση του ζητήματος. Οι εικόνες από περιστατικά θανάτου ζώων συνέπεια δηλητηρίασης, όχι μόνο δεν αποτελούν «λύση» στο πρόβλημα, αλλά αντιθέτως προκαλούν πλήθος άλλων, διασύροντας την πόλη και τους δημότες.

Ανακοίνωση – Πρόσκληση δήλωσης Δεσποζόμενων ζώων

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου έχοντας σκοπό να ελαχιστοποιήσει το πρόβλημα της εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς και κατά συνέπεια ν’ αντιμετωπίσει την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, συνεχίζει την προσπάθεια δημιουργίας μητρώου δεσποζόμενων ζώων.
Σύμφωνα με την παρα. 1 του αρθρου 5 του Ν. 4039/2012, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την παράγρ. 3 του αρθ.46 του Ν. 4235/2014, ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται να προσκομίζει ή αποστέλλει ταχυδρομικάεπι αποδείξει, στον οικείο δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου
Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου καλεί τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων, έως και 30-9-2015 να προσέλθουν στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου, Γραφείο Εμπορίου (Ι. Μάγερ 20 – καθημερινά από 8.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.), προσκομίζοντας το βιβλιάριο υγείας του ζώου μαζί με το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σήμανσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.