Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Μέτρα – “ανάσα” για τα κόκκινα δάνεια

8603CCF96EAB41B07B52C5ADD05C022C

Το σχέδιο των τραπεζών για να ξεμπλοκάρει η αγορά

Δόση ίση με το ενοίκιο –“Πάγωμα” πληρωμών ή δόση ίση μόνο με τους αναλογούντες τόκους έως και για 3 χρόνια – Κάρτες και καταναλωτικά “όλα σε ένα” για μικρότερες καταβολές και μείωση επιτοκίου

Ένα πακέτο μέτρων και ρυθμίσεων για τα “κόκκινα” δάνεια φαίνεται πως επεξεργάζονται οι τράπεζες που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα “παγόβουνο” μη εξυπηρετούμενων οφειλών που σωρευτικά ξεπερνά πλέον τα 68 δισ. ευρώ.

Μπροστά στον κίνδυνο μιας συνολικής κατάρρευσης της καταναλωτικής πίστης και με δεδομένη την αδυναμία των περισσοτέρων δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους – αφού ήδη βομβαρδίζονται καθημερινά με νέους φόρους και τέλη – οι τράπεζες έχουν καταλήξει σε ένα πακέτο ρυθμίσεων με διπλό στόχο: και να δώσουν “ανάσα” στους δανειολήπτες, αλλά και να διασφαλίσουν όσες περισσότερα μπορούν από τις βεβαιωμένες οφειλές των πελατών τους που προσώρας δεν εισπράττουν!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” μεταξύ των ρυθμίσεων που προωθούν οι τράπεζες περιλαμβάνεται ακόμη και το “πάγωμα” την καταβολής των δόσεων για τους οικονομικά αδύναμους, ενώ παράλληλα προωθούνται πακέτα με τα οποία θα επιμηκύνεται η αποπληρωμή του δανείου ώστε να μειωθεί η μηνιαία δόση.

Μια ακόμη λύση είναι η μείωση της δόσης στο ύψος ενός μέσου ενοικίου, ανάλογα με το σπίτι για το οποίο πήρε κάποιος στεγαστικό δάνειο.

Προωθούνται επίσης λύσεις που περιλαμβάνουν πάγωμα των δόσεων με πληρωμή μόνο των τόκων για διάστημα 3 ετών.

Τέλος θα δοθεί στους δανειολήπτες η δυνατότητα να συγκεντρώσουν το σύνολο των οφειλών τους από στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες σε ένα δάνειο, με ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ενώ θα γίνεται και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με πιο ευνοϊκούς όρους.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.