Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Μέτρα από Μοσχολιό για τα αδέσποτα ζητά ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος

Μέτρα από Μοσχολιό για τα αδέσποτα ζητά ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος

  vetvolΟ Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει πως το θέμα της εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων από πολίτες, έξω από τα κτηνιατρεία του Αγρινίου, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό. Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό τον καλεί να προβεί «στις απαραίτητες ενέργειες, με σκοπό την εξάλειψη αυτού του θλιβερού φαινομένου». 

 Αναλυτικά η επιστολή

  Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, πληροφορήθηκε με λύπη του , πως το θέμα της εγκατάλειψης αδεσπότων ζώων από πολίτες, έξω από τα κτηνιατρεία του Αγρινίου, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό.

  Ως συλλογικό όργανο του κτηνιατρικού κλάδου, ενός κλάδου κατεξοχήν εξειδικευμένου σε θέματα προστασίας Δημόσιας Υγείας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως τέτοιου είδους απολίτιστες και ακραίες ενέργειες πλήττουν καίρια την επιστημονική και επαγγελματική μας υπόσταση σε όλες της τις συνιστώσες (λειτουργία, τήρηση κανόνων υγιεινής, οικονομία) και αποτελούν ορατό κίνδυνο για την υγεία του κοινωνικού συνόλου.  Τα κτηνιατρεία είναι χώροι που συντελούνται ιατρικές πράξεις, τηρούν απαράβατους υγειονομικούς κανόνες, λογοδοτούν για τον τρόπο λειτουργίας τους και το κυριότερο, στο δυναμικό τους συμπεριλαμβάνονται εργαζόμενοι οι οποίοι θα πρέπει να προστατεύονται σύμφωνα με τους δεοντολογικούς κανόνες. Οι κτηνίατροι της χώρας δεσμεύονται από την ίδια τους την επιστήμη να είναι επαγγελματίες με συνείδηση και αρχές αδιασάλευτες και σε κάθε ευκαιρία επιδεικνύουν την έμπρακτη ευαισθησία τους σε θέματα που αφορούν στην ευζωία των ζώων. Η ίδια αυτή  ευαισθησία, τόσο ως προς τη Δημόσια Υγεία όσο και ως προς τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου μας, θα πρέπει να επιδεικνύεται και από φορείς και πρόσωπα που η δράση τους συνδέεται με τα ζώα, έτσι ώστε η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων να μην περιορίζεται σε ευχολόγια.

  Με τη βεβαιότητα πως υπάρχουν αρχές και κανόνες που διέπουν και τη δική σας Υπηρεσία και καθώς το μεγάλο θέμα των αδεσπότων άπτεται της δικής σας αρμοδιότητας, θα θέλαμε να σας καλέσουμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, με σκοπό την εξάλειψη αυτού του θλιβερού φαινομένου.

  Η υγειονομική διάσταση του θέματος είναι τέτοια που επιβάλλει τον απόλυτο σεβασμό της ενωσιακής και ελληνικής νομοθεσίας και αυτό να είστε βέβαιοι πως δεν αποτελεί μόνο επιθυμία των κτηνιάτρων, που εύλογο είναι να θέλουν να συνεχίσουν το έργο τους ανεμπόδιστοι, αλλά κοινωνική απαίτηση και επιταγή. Οποιαδήποτε αμερυμνησία, άγνοια, αμέλεια και αδιαφορία από τη Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εγκληματική.

  Σε μία διαφορετική και πληγωμένη Ευρώπη, εξακολουθεί να ακούγεται το σύνθημα:  Άνθρωποι– Ζώα μια υγεία.Ας μην αποτελέσει το Αγρίνιο μια υποδειγματική εξαίρεση κι ας μη χαθεί η ευκαιρία για τη χώρα να διατρανώσει την ενεργό συμμετοχή της σε έναν πολιτισμό που η ίδια δημιούργησε και αποτελεί την εθνική της ταυτότητα.

Με εκτίμηση και προσδοκία για τη συνεργασία σας,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π.Κ.Σ.

ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.