Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Μέτρα κατά της ζωοκλοπής ζητά ο Μπαρμπαρούσης

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής κ. Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας ζητώντας μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ζωοκλοπών. Παράλληλα ερωτά αν θα αναζητηθούν ευθύνες και από τους επαγγελματίες που προβαίνουν στην αγορά του κρέατος που πωλούν παράνομα οι δράστες. Στην ερώτηση του υπογραμμίζει:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλά περιστατικά κλοπής ζώων στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Πρόσφατα οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω πέντε δράστες στην Πάλαιρο, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της ζωοκλοπής, ζωοκτονίας και παράνομης οπλοκατοχής.
Από έρευνες του αστυνομικού τμήματος Βόνιτσας προκύπτει ότι τα αμνοερίφια και τα βοοειδή που αφαιρούν οι δράστες καταλήγουν σε ψησταριές και σε κρεοπωλεία των Ιωαννίνων.

Οι ιδιοκτήτες των ζώων είναι τρομοκρατημένοι, καθώς στις τόσες δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης έρχονται να προστεθούν και οι κλοπές των ζώων τους. Εξάλλου δεν υπάρχει τρόπος να τα προφυλάξουν από τους επιτήδειους κλέφτες, λόγω και της μακρινής απόστασης που χωρίζει συνήθως τις κτηνοτροφικές μονάδες από τις κατοικημένες περιοχές.
Μια άλλη παράμετρος του θέματος είναι οι συνθήκες σφαγής των ζώων αυτών, που προφανώς είναι ακατάλληλες, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ανθρώπων που θα καταναλώσουν το εξ αυτών προερχόμενο κρέας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.