Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Μέτωπο κατά της κινητικότητας από δήμους και εκπαιδευτικούς

Μέτωπο κατά της κινητικότητας από δήμους και εκπαιδευτικούς
9BA0564F337DA9BF25978350BA8BBC16Συνεδριάζουν οι δήμαρχοι
Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ συνδικάτων και δήμων με την κυβέρνηση εξελίσσεται το πρόγραμμα απολύσεων – κινητικότητας στο Δημόσιο. Το πρωί της Παρασκευής συνεδριάζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου αυτήν την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες.Η πρόταση για ομαδικές παραιτήσεις είναι κεντρική στην ατζέντα της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ.

Χθες, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης απέδωσε στην κυβέρνηση απρονοησία και προχειρότητα, ενώ κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε να κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου τις ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.Στη Θεσσαλονίκη συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο και έξω από το κτίριο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση οι υπάλληλοι του Δήμου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και σε πορεία προς τη Βουλή.

Το Σάββατο οι δημοτικοί υπάλληλοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται, μάλιστα να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής.

Την Τρίτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι διεργασίες στους κόλπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε και αποφάσισε σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων, για να εκφράσουν οι καθηγητές την αντίθεσή τους στις υποχρεωτικές μετατάξεις, στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Αποφασίστηκε να γίνει μαζική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής στην οδό Τσόχα 13 στους Αμπελόκηπους σήμερα, Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι.

Επίσης, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στα γραφεία της ΟΛΜΕ, θα δημιουργηθεί ραδιοφωνικό σποτ εναντίον των νέων μέτρων, θα ενημερώσουν τους γονείς με επιστολές για τις εξελίξεις, θα γίνουν καταχωρίσεις σε εφημερίδες με τα αιτήματα τους και θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τη Δευτέρα, μαζί με άλλους εργαζομένους, στις 7 το απόγευμα.

Νέα συγκέντρωση προγραμματίζουν την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με τους άλλους εργαζόμενους.

Οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν εξόρμηση ενημέρωσης στα επαγγελματικά λύκεια και παρέμβαση στις 12.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στις 7 το απόγευμα θα συμμετάσχουν σε πορεία με άλλα σωματεία εργαζομένων με κατάληξη το κτίριο της ΕΤ-3 στη Λ. Στρατού.

Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.