Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου η μεταφορά μαθητών ….

αν δεν βρεθεί λύση

Οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Α.Ε.,ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ Α.Ε.,ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Α.Ε. υπογράφουν την ακόλουθη ανακοίνωση:

Κατόπιν αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο απέρριψε τους διαγωνισμούς που είχαν πραγματοποιηθεί καθ’ όλα νόμιμο από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αιτ/νίας – Αχαΐας και μετά από συνεχείς συσκέψεις των διοικήσεων των ΚΤΕΛ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Α.Ε. και ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ Α.Ε. με φορείς της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (περιφερειάρχη – αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες) χωρίς να καταστεί δυνατή εξεύρεση λύσης, τα Δ.Σ. των ΚΤΕΛ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Α.Ε. και ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ Α.Ε. έθεσαν το πρόβλημα που αφορά περίπου 40 ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας στο έκτακτο Δ.Σ. της ΠΟΑΥΣ (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ), η οποία ομόφωνα αποφάσισε όπως σταλεί έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αιτούμενη την ψήφιση τροπολογίας παράτασης όλων των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών του προηγούμενου έτους μέχρι 30/06/2011 η οποία και εστάλη. Τα Δ.Σ. ΚΤΕΛ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Α.Ε. και ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ Α.Ε., ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Α.Ε. σε αναμονή της ψήφισης τροπολογίας και αντιλαμβανόμενου το κοινωνικό πρόβλημα που θα υπάρξει, από τυχόν παύση μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, ομόφωνα αποφασίζουν όπως, αυτή συνεχιστεί μέχρι 28/02/2011, χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις. Είμεθα όμως, αναγκασμένοι να απέχουμε από την μεταφορά των μαθητών, από 01/03/2011, σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση επί του θέματος.

Οι ενέργειες της Περιφέρειας
Για το ίδιο θέμα η Περιφέρεια ενημερώνει ότι ποσό 40 εκατομμυρίων ευρώ θα έχει εκταμιευθεί έως τις 15 Μαρτίου για την κάλυψη των τρεχουσών δαπανών μεταφοράς των μαθητών σ’ όλη την χώρα ενώ επίκειται παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών ώστε το συντομότερο δυνατόν να τακτοποιηθούν οφειλές παλαιότερων ετών προς τους μεταφορείς. Αυτό ανέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο στη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αθήνα, Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εσωτερικών θα παρέμβει στον Υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα για την κάλυψη υποχρεώσεων από προηγούμενα χρόνια.
Σε ό,τι αφορά στην εκκρεμότητα με τις φετινές συμβάσεις ο κ. Ντόλιος εξέφρασε την γνώμη ότι οι Περιφέρειες μπορούν να προχωρήσουν σε παράταση των προηγούμενων συμβάσεων με την προϋπόθεση αυτό να τεθεί υπό την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα. Η άποψη αυτή του κ. Ντόλιου κοινοποιήθηκε και εγγράφως στις Περιφέρειες χθες Τρίτη 15 Φεβρουαρίου.
Από την πλευρά του ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι η Περιφέρεια άμεσα θα ελέγξει νομικά την δυνατότητα παράτασης της προηγούμενης σύμβασης. Σε περίπτωση, όμως, που ανακύψουν προβλήματα και δεν εξασφαλιστεί έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε θα είναι αναγκαία η νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος με την προώθηση τροπολογίας ώστε να μην διαταραχθεί το έργο μεταφοράς των μαθητών, τόσο στην Αχαΐα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα. Θέση που έχει, άλλωστε, υιοθετήσει και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας στην τελευταία συνεδρίαση της, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.
Στο μεταξύ, για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τους Υφυπουργούς κ.κ. Σαχινίδη και Ντόλιο στους οποίους έθεσε εκ νέου τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, τόσο σε σχέση με τα οφειλόμενα στους μεταφορείς όσο και με τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί από τις καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.