Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Μίλησαν για “μετώπο εθνικής ανατροπής”

Με θέμα «Κρίση- Δημοκρατία-Εθνική Κυριαρχία- Συγκρότηση Μετώπου Εθνικής Ανατροπής», το Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα εκδήλωση, με ομιλητές  στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οιαρκετοί παρευρισκόμενοι της εκδήλωσης, άκουσαν έναν προς έναν τους ομιλητές να μιλούν από πλευράς των θέσεων του Εθνικού Κοινωνικού Μετώπου πάντα, για την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, το χρέος και τα όσα σύμφωνα με τους ομιλητές χρειάζονται για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κ. Χρυσόγονος, καθηγητής συνταγματικού δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος και μίλησε για την ανάγκη να αξιώσει η χώρα αναδιαπραγμάτευση του χρέους, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως προϋπόθεση για την εξυγίανση του δημόσιου βίου είναι να αλλάξει ο σχηματισμός δυνάμεων στη χώρα. «Πρέπει να περάσουμε στη φάση της αντίστασης», είπε με έμφαση ο κ. Χρυσόγονος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Μητρόπουλος, ο οποίος μίλησε με σκληρά λόγια για τον νέο νόμο περί συντάξεων των 360 ευρώ που θα ισχύσει από 1/1/2015. «Ζούμε σε μια κατάσταση που έχει θεσπιστεί σε ένα απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο», είπε σχετικά με τον νέο νόμο αλλά και την κοινωνική εικόνα της Ελλάδας συνολικά ο κ. Μητρόπουλος. «Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων, η δική σας περιοχή και στη συνέχεια η Μακεδονία. Αυτό το οποίο πρέπει να εξηγήσουν και αυτοί που μας κυβερνούν, είναι πως με ένα πρόγραμμα το οποίο μας οδηγεί, παρά τα τυπικά στοιχεία που δίνουν χαραμάδα αισιοδοξίας, η κοινωνική επιδείνωση είναι τόσο μεγάλης έντασης, που είναι δύσκολα ανατρέψιμη. Κυρίως αναφέρομαι στην καταβύθιση των μισθών του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα, αλλά και σε εκείνη των μισθών και στην εκτόξευση της ανεργίας σε επίπεδα μη ελέγξιμα. Αυτό πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα αυτούς που μας κυβερνούν, αλλά είναι και μια πρόκληση για εμάς, για την Αριστερά, γιατί ο κόσμος θα χάσει την εμπιστοσύνη του αν εμείς δεν διατυπώσουμε μια σύγχρονη, σωστά επεξεργασμένη πρόταση. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Μητρόπουλος.

Ο αμέσως επόμενος ομιλητής ήταν ο αιτωλοκαρνάνας βουλευτής Β’ Αθήνας  κ. Π. Κουρουμπλής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: «ο Ελληνικός λαός πρέπει να περάσει το μήνυμα πως πρόκειται για μία κοινωνία πολιτών και όχι υπηκόων. Σήμερα, αντί να διεκδικήσουν τα 50 δις της ανακεφαλαιοποίησης, να τας πληρώσουν οι τραπεζίτες και οι τράπεζες, τα φορτώνουν και αυτά στον Ελληνικό λαό, χωρίς και πάλι να δεσμεύονται πως ένα ποσό θα πάει στην πραγματική οικονομία.» Ο ίδιος σχολίασε το γεγονός πως άλλες χώρες διαπρέπουν βασιζόμενες στα καλά τους μυαλά, στη δύναμη της γνώσης, στην καινοτομία, στην έρευνα, που, όπως ο ίδιος τόνισε, θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδος. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή έρευνα που να μην υπάρχει μέσα ένας Έλληνας. Μπορούμε λοιπόν και αξίζει τον κόπο, να καταθέσουμε ο καθένας μας τον καλύτερο εαυτό του, να πιστέψουμε στη συλλογική προσπάθεια υποτάσσοντας το υπερτροφικό «εγώ» ,με το οποίο μας βόλεψε ο νεοφιλελευθερισμός, σε μια προσπάθεια συλλογική με ένα νέο αξιακό εγώ αυτού του τόπου, για να συγκροτήσουμε αυτή την αναγκαία προσπάθεια, την ικανή να βγάλει αυτόν τον τόπο από αυτόν τον βάλτο. Οι ευθύνες του καθ’ ενός μας είναι πολλές. Καλούμαστε λοιπόν να τις αναγνωρίσουμε, να αναγνωρίσουμε τις επιπτώσεις τους και να συγκροτήσουμε μια τέτοια προσπάθεια αν φυσικά δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτά που ζούμε σήμερα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Σ. Μπαγιώργος, εκπρόσωπος της Αριστερής Προοπτικής, η οποία δημιουργήθηκε από μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ που διαφώνησαν με την τρικομματική κυβέρνηση. «Δεν φιλοδοξούμε η Αριστερή προοπτική να γίνει ένα ακόμη κόμμα», τόνισε ο ίδιος και μίλησε μεταξύ άλλων για λάθος επιλογή κυβέρνησης. «Το πρώτο αίτημα είναι να πάρουμε πίσω τη χώρα μας, σε επίπεδο δηλαδή που να μπορούμε ως Έλληνες να ασκούμε πολιτική. Το τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας που δημιουργείται είναι πολύ μακριά από την έξοδο από την κρίση. Τα 308 δις χρέος, είναι ένα χρέος που δεν μπορεί να αποπληρώσει η Ελλάδα. Η πολιτική της λιτότητας πρέπει να καταρριφτεί. Να σταθούμε στην ανάγκη κοινωνικής συμμαχίας που θα απαιτήσει την ανατροπή. Υπάρχουν προτάσεις και κατευθύνσεις», τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο ίδιος, ενώ σχολίασε και σχετικά με το κόμμα της Χρυσής Αυγής: «Θα πρέπει να υπάρξει πολιτική απομόνωσης της Χρυσής Αυγής και των όσων θέλει να επιβάλλει».

Αλλά και ο επόμενος ομιλητής, δικηγόρος και π. Βουλευτής  κ. Λάμπρος Μίχος, εν μέσω άλλων τόνισε πως η όλη κατάσταση φέρνει πολλούς Έλληνες στο σημείο να γίνονται «θύματα θύματα προπαγάνδας των φασιστικών μορφωμάτων». Ο κ. Μίχος τόνισε πως είναι αναγκαίο να προβλεφθεί η προσήλωση στο δόγμα μιας νέας πολιτικής νοοτροπίας για να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο η αντιμετώπιση της κρίσης του συστήματος.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. Δ. Βίτσας, Γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ και στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους προς τους ομιλητές. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρεμένος και Μ. Τριανταφύλου. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος κ. Ν. Κανής.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.