Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Μαγευτική συναυλία του Βασίλη Λέκκα χθες στο Μουσείο Θυρρείου

Μαγευτική συναυλία του Βασίλη Λέκκα χθες στο Μουσείο Θυρρείου

1 THIRREIO LEKKAS XIROMERONEWS 2013Χθες βράδυ στο προαύλιο του Αρχαιολογικού μουσείου Θυρρείου (Ακτίου-Βόνιτσας) με μεγάλη παρουσία κόσμου, ο Βασίλης Λέκκας ο πιο παθιασμένος έντεχνος ερμηνευτής, γοήτευσε και ταξίδεψε γλυκά τους θεατές, με τα υπέροχα τραγούδια του.
Ο κόσμος που έσπευσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Συλλόγου «Γέφυρες στο Κόσμο» δείχνοντας την αλληλεγγύη του στο μουσείο, για να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μας κληρονομιά, απόλαυσε για 3 ώρες τον Βασίλη Λέκκα.Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης ερμήνευσε συγκλονιστικά τα τραγούδια των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, όπως: Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Βασίλη Τσιτσάνη κ.α. με τη δική του ερμηνεία, τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, που έχουμε σιγοτραγουδήσει, τραγούδια που μας έχουν συντροφεύσει σε καημούς και χαρές, τραγούδια που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο μουσικά δρώμενα του τόπου μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς, από την εκπρόσωπο του Συλλόγου «Γέφυρες στο Κόσμο» Γεωργία Τσαβαλά, τον Βουλευτή του ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας Νίκο Μωραίτη και τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Νίκο Σολδάτο.
Αμέσως μετά τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Θυρρείου με το διευθυντή τους Σπύρο Καυμενάκη παρουσίασαν το δρώμενο: «Θύρρειο: ένας μικρός τόπος, μια μεγάλη ιστορία».
Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την Βασιλική Τσαντήλα, Αρχαιολόγο με θέμα: «Tα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ στο Αρχαιολογικό Μουσείου Θυρρείου (2012-2013)» και μετά αφού η Ολυμπία Βικάτου, Δρ. Αρχαιολογίας, Διευθύντρια της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, την εισήγηση της «Το αρχαίο Θύρρειο και το Μουσείο του» διάβασε η Βασιλική Τσαντήλα.

Ήταν εκεί: Η Βουλευτής Νίκη Φούντα, οι αντιδήμαρχοι Ευθ. Φερεντίνος και Πάνος Κομποτιάτης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας Καλογεροπάνος Νίκος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θυρρείου Ζαφειρούλης Λεωνίδας, ο πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας Ευθύμιος Μυλωνίδης, ο Βαγγέλης Κουτιβής π. πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας, ο Βασίλης Μουρκούσης π. πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου, ο πρόεδρος του συλλόγου Θυρρειωτών Αθήνας Περικλής Μωραΐτης, κ.α.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αρχαιολόγου Ευθύμιου Μαστροκώστα ιδρυτή του Μουσείου μα κυρίως στους Τσανάκα Λάμπρο και Τσανάκα Ιωάννη που εκτός από φύλακες υπήρξαν θεμέλιος λίθος τόσο της δημιουργίας όσο και της διατήρησης του ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΥΡΡΕΙΟΥ.

Η Εκδήλωση διοργανώθηκε από τις «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ», με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και με την στήριξη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και κλασσικών Αρχαιοτήτων

xiromeronews.blogspot.gr

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βαγγέλης Κουτιβής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.