Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Μαζί με το χιονιά και τα προβλήματα στην ορεινή Ναυπακτία

Μαζί με το χιονιά και τα προβλήματα στην ορεινή Ναυπακτία
Φωτό από τη διάνοιξη του δρόμου στην Ελατού
Φωτό από το πανέμορφο τοπίο στην Άνω Χώρα (nafpaktianews.gr)

H κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα χωριά της Ναυπακτίας να αποκλειστούν από τη χιονόπτωση αλλά και να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Το χρονικό από το nafpaktianews.gr:

ΏΡΑ 10:45: Αποκλεισμένη η Αποδοτία από Ελατού και πάνω.Αμφίβολο αν τα μηχανήματα καταφέρουν να φτάσουν σήμερα στην Άνω Χώρα.
Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και η συνεχής πυκνή χιονόπτωση που βρίσκεται σε εξέλιξη απ’ολο το βράδυ στην περιοχή έχει βουλιάξει στην κυριολεξία την ορεινή Ναυπακτία στο χιόνι.Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είχαν πολλά χρόνια να βιώσουν το σκληρό πρόσωπο του χειμώνα.Από τη συνεχή χιονόπτωση έως αυτή την ώρα (10:45) η Αποδοτία είναι απροσπέλαστη,αφού τα δύο μηχανήματα αποχιονισμού,βρίσκονται στο ύψος του ξενοδοχείου της Ελατούς και θεωρείται δύσκολο σύμφωνα και με τις δηλώσεις του αντιδήμαρχου Αποδοτίας Ν.Καραλή να διανoίξουν το δρόμο μέχρι την Άνω Χώρα αφού στο χάνι Λόλου το ύψος του χιονιού έχει ήδη αγγίξει τους 80 πόντους.Από Μακρυά Ράχη φυσικά ούτε κουβέντα.Το ισχυρότερο χτύπημα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο έχουν δεχθεί τα ανατολικά της ορεινής Ναυπακτίας και συγκεκριμένα Λεύκα,Μανδρινή,Γραμμένη Οξιά,όπου το χιόνι εκτιμάται σύμφωνα με τους κατοίκους το 1μέτρο και παραπάνω.Εκτός των άλλων οι κάτοικοι σ’αυτές τις περιοχές έχουν να αντιμετωπίσουν και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Ο κ.Καραλής ανέφερε ότι από το ύψος της Φιλοθέης και πάνω οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και μόνο μέχρι την Ελατού,αφού όπως προαναφέραμε από’κει και πάνω ο δρόμος είναι κλειστός.

Από την κακοκαιρία και τη συνεχή χιονόπτωση με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής και μηχανημάτων του δήμου είχαμε τη νύχτα (03:00) απεγκλωβισμό οικογένειας η οποία με το αυτοκίνητό της ακινητοποιήθηκε στο χωριό Τερψιθέα.Στον Πλάτανο το χιόνι έχει αγγίξει τους 50 πόντους,στην Άνω Χώρα τους 40 πόντους,σε Αράχωβα και Νεοχώρι τους 60 πόντους και σε Καταφύγιο και Αναβρυτή τους 30 πόντους.Συνίσταται οι οδηγοί να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις μέχρι να περάσει το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας.

ΏΡΑ 12:25: Mετά από μεγάλη προσπάθεια το ένα μηχάνημα αποχιονισμού με την αλατιέρα βρίσκονται στην είσοδο της Άνω Χώρας.

ΏΡΑ 17:00: (Ενημέρωση αντιδημάρχου)Στην Ελατού και ο δήμαρχος Γ.Μπουλές για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών.

Mετά από τεράστιες προσπάθειες των ανθρώπων του δήμου Ναυπακτίας ο δρόμος προς Άνω Χώρα είναι ανοικτός.Επίσης όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Ν.Καραλής,ο δρόμος είναι ανοικτός μέχρι την Αμπελακιώτισσα,Κάτω Χώρα και το οδικό δίκτυο από Ασπριά,Κοκκινοχώρι,Χρύσοβο και Κεντρική.Συνίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.!! Η ενημέρωση συνεχίζεται.

ΏΡΑ 18:00:Όχημα που επιχειρεί να διασχίσει την Μακρυά – Ράχη-Άη Γιάννης με κατεύθυνση την Άνω Χώρα ακινητοποιείται στα χιόνια.Αυτοκίνητο της δημοτικής ενότητας Αποδοτίας(4Χ4),σπεύδει στο σημείο για τον απεγκλωβισμό του οδηγού(Ιερέας) και του αυτοκινήτου του.Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά ότι ο δρόμος προς Άνω Χώρα μέσω Μακρυάς Ράχης-Άη Γιάννης παραμένει ΚΛΕΙΣΤΟΣ.

ΏΡΑ 19:15:Ανοιχτός ο δρόμος προς Πλάτανο έως Αράχωβα.Σε περίπου μία ώρα θα αποκατασταθεί η παροχή της ηλεκτροδότησης σε Κλεπά,Περίστα ,Αγ.Δημήτριο,Λεύκα,Μανδρινή έως Γραμμάνη Οξιά.Το πρόβλημα σύμφωνα με πληροφόρηση του δημάρχου Γ.Μπουλέ που βρίσκεται επι τόπου,οφείλεται σε πτώση κολώνας της ΔΕΗ.

nafpaktianews.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.