Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Μαθηματικό – μαθητικό συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας

Μαθηματικό – μαθητικό συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας

Το 3ο συνέδριο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, το οποίο στοχεύει στην μεγαλύτερη επαφή των μαθητών με τα μαθηματικά

Το τρίτο μαθηματικό μαθητικό συνέδριο Αιτωλ/νίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στις 11:00 το πρωί στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Το πρώτο σκέλος των εισηγήσεων περιελάμβανε πέντε εισηγήσεις σχολικών εργασιών και αρχικά την κεντρική ομιλία για το θέμα «Κωνικές τομές. Η σχέση τους με τα χωρικά ύδατα», η οποία έγινε από τον σχολικό σύμβουλο Μαθηματικών Αχαΐας κ. Τζούμα.

Κατά την ιεραρχία αρχικά εισηγήθηκε το θέμα του το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, το οποίο ήταν η περιήγηση στα αριθμητικά συστήματα. Το Γ.Ε.Λ. Κατούνας παρουσίασε την ιστορία του τελευταίου θεωρήματος του fermat. Οι πρώτοι αριθμοί από το κόσκινο του Ερατοσθένη ήταν το θέμα που παρουσίασε το γυμνάσιο του Αγ. Κων/νου. Η απροσωπία των μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου ανέλυσε τις εφαρμογές του θεμελιώδους θεωρήματος της Αριθμητικής, ενώ το πρώτο σκέλος έκλεισε το γυμνάσιο Αντιρρίου με το ζήτημα των ανοιχτών και άλυτων προβλημάτων στα μαθηματικά.

Στη δεύτερη συνεδρία του συνεδρίου εισηγήθηκαν θέματα – εργασίες από επτά ομάδες μαθητών από συγκεκριμένα σχολεία κατά κόρον του Αγρινίου, ενώ υπήρχαν και τέσσερα θέματα που παρουσιάστηκαν από ομάδες μαθητών. Συγκεκριμένα το γυμνάσιο Λεπενούς εισηγήθηκε το θέμα της πολυφημίας των μαθηματικών όρων, ενώ τη θεωρία των παιγνίων ανέλυσαν μαθητές των Λυκειακών τάξεων της Παλαίρου. Η εικασία του Γκόλντομποχ ήταν το θέμα που παρουσίασε το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου, η αριθμολογία των Πυθαγορείων και το θέμα που ασχολήθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου ακόμη συμμετείχε με δύο ακόμη παρουσιάσεις και τα θέματα αυτών ήταν τα θεωρήματα του Πουανκαρέ και οι Συμμετρίες. Ακόμη ομάδες μαθητών παρουσίασαν θέματα όπως τα μαθηματικά και η μουσική, fractals, μαθηματικά και ζωγραφική και η θεωρία του χάος και η καρδιά. Υπήρχαν κριτές για τις εργασίες αυτές, όπως και επιβλέποντες καθηγητές. Το προεδρείο αποτελούνταν από τον πρόεδρο του παραρτήματος Αιτ/νίας της μαθηματικής εταιρείας κ. Κων/νο Γιαννακά, το γραμματέα του κ. Αλέξη Μαστρογιάννη και τον αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο.

sinidisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.