Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Μαθητές του Παπαστρατείου Γυμνασίου ενημερώθηκαν για την ιστορία των Πόντιων Προσφύγων του Αγρινίου

1Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς», αποδεχόμενος το κάλεσμα του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου για συνεργασία στο πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας με θέμα «Οι Πόντιοι Πρόσφυγες του Αγρινίου & των γύρω περιοχών» υποδέχθηκε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στην έδρα του, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου συνοδεία της εκπαιδευτικού κυρίας Δήμητρας Γόγολου .
Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής παρουσιάστηκαν εκτενώς ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία του Πόντου από μέλη του συλλόγου. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και αναφορά για την Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο και για την εγκατάσταση Ποντίων Προσφύγων σε περιοχές του Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Παρουσιάστηκαν οι ποντιακές ενδυμασίες, τα παραδοσιακά ποντιακά μουσικά όργανα και παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί. Προσφέρθηκαν στους μαθητές ποντιακά γλυκίσματα.
«Οφείλουμε να συγχαρούμε το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου για την πρωτοβουλία αυτή , η οποία είναι η απαρχή μιας σειράς δράσεων, όπου σε συνεργασία με το σύλλογό μας αποσκοπεί στην προσπάθεια ανάδειξης, προβολής και διάδοσης της ποντιακής πολιτιστικής παράδοσης», αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων.

2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.