Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Μαθητές 1ου ΓΕΛ Αγρινίου: Όχι στο bullying για να μην χαθεί άδικα άλλος ένας Βαγγέλης…

Μαθητές 1ου ΓΕΛ Αγρινίου: Όχι στο bullying για να μην χαθεί άδικα άλλος ένας Βαγγέλης…

Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου στέλνουν το μηνυμά τους. Ολοι μαζί μετά την λήξη των μαθημάτων συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο σχηματίζοντας με τις τσάντες τους τη φράση STOP BULLYING. Aναφέρουν τα εξής:

unnamedΑποτελεί γεγονός πως ο θάνατος του Βαγγέλη ταρακούνησε την ήσυχη ζωή όλων μας.Όλοι ειδαν το χαμό του σαν να επρόκειτο για κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο.

Αυτός ο θάνατος ωστόσο μίλησε πιο βαθιά στην καρδιά των μαθητών και των σπουδαστών ολόκληρης της χώρας γιατί αποτελούσε έναν από αυτούς.Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου συμμετέχοντας στο πένθος της οικογένειας και χωρίς να αδιαφορούν για οτιδήποτε συνέβαινε τόσο καιρό στον αδικοχαμένο άγνωστο-φίλο τους αποφάσισαν να αντιδράσουν κάπως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ απ’ότι συνηθίζεται.

Ολοι μαζί μετά την λήξη των μαθημάτων συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο και σχηματίζοντας με τις τσάντες τους τη φράση STOP BULLYING,ύψωσαν τα χέρια τους σχηματίζοντας το γράμμα Χ και λέγοντας έτσι ένα μεγάλο ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό θύμα του οποίου υπήρξε ο Βαγγέλης.Κανείς δεν πρέπει να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ολέθρια αποτελέσματα.Όχι λοιπόν στο bullying για να μην χαθεί έτσι άδικα άλλος ένας Βαγγέλης…

Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου

Σημ.: Μια φωτογραφία,χίλιες λέξεις…

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

  Μπραβο στα παιδια του 1ου ΓΕΛ Αγρινιου, μπραβο στον διευθηντη και στους καθηγητες τους(τα παιδια να μιλανε στους γονεις τους).

 2. pol

  BULLYING είναι μία επιθετική συμπεριφορά – όπως σωματική, λεκτική, ψυχολογική ή και κοινωνική – που εκδηλώνεται σκόπιμα, απρόκλητα και επαναλαμβανόμενα, στο σχολείο, στον εργασιακό χώρο, ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  https://www.youtube.com/watch?v=F3rqtxSCV-E
  https://www.youtube.com/watch?v=FeTB8YshKNY
  Μην περιμένεις ούτε μέρα.
  Κάνε τη διαφορά!
  Μίλα στο δάσκαλό σου.
  Μίλα στο γονιό σου.
  Μίλα Τώρα…
  https://www.facebook.com/EURepresentationGreece?fref=nf

 3. vlasis

  Ας ήταν ακόμα η κα. Ζώη διευθύντρια και θα σου έλεγα εγώ ποιός θα τολμούσε να εκφοβίσει!!!

 4. Solar toys

  Κατ΄αρχήν, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα πρέπει να τονίσουμε τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον εκφοβισμό (bullying) και στο απλό πείραγμα. Έτσι, ενώ ο εκφοβισμός πραγματοποιείται από πρόθεση, συστηματικά και με σαφή στόχο να πληγώσει κάποιον – σωματικά, ψυχολογικά ή και τα δύο – , το απλό πείραγμα γίνεται συνήθως μεταξύ φίλων και δεν έχει πρόθεση να προκαλέσει πόνο. Επιπλέον, ο εκφοβισμός συνήθως χαρακτηρίζεται από ανισορροπία δυνάμεων μεταξύ των ατόμων που εμπλέκονται, αφού στόχος είναι ο θεωρούμενος ασθενέστερος.
  Για την αντιμετώπιση του φαινομένου του εκφοβισμού απαιτείται η ενεργός συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, αλλά και διαφόρων φορέων, ώστε να υπάρξει σωστή ενημέρωση και συνεργασία, με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ας μη ξεχνάμε, εξάλλου, ότι περιστατικά εκφοβισμού και βίας είναι πολλές φορές αποτέλεσμα παρόμοιων καταστάσεων που βιώνουν τα παιδιά στο οικογενειακό τους περιβάλλον ή πλημμελούς εποπτείας από τους γονείς τους. (www.solar-toys.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.