Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Μακάρι να έμαθε ανθρωπογεωγραφία ο κ. Βίτσας

Μακάρι  να έμαθε  ανθρωπογεωγραφία ο κ. Βίτσας

agri

Ζεσταίνεται και η αγορά, ζεσταίνονται και οι μπατανόβουρτσες που επιστρατεύονται για  τις αφισοκολλήσεις προεκλογικά. Μαζί πάνε αυτά άλλωστε τουλάχιστον στην Ελλάδα της κρίσης και μέσα σε αυτό το διαρκές προεκλογικό σκηνικό που έφτασε αισίως τα 2,5 χρόνια και καλά θα ήταν να τελειώνει(για κοίτα που έχουν και σε κάτι δίκιο ο Γιακουμάτοι ετούτου του κόσμου).

Σήμερα πληρώνονται οι αγρότες, οι συνταξιούχοι προπληρώνονται κι εκείνοι, κάποια επιδόματα που ήταν αν μπουν τον Ιανουάριο μπαίνουν τώρα, μόνο καμιά πυρκαγιά δεν μπήκε να δοθεί και κανα 3χίλιαρο να θυμηθούμε τα παλιά επί εποχής Πάκη Παυλόπουλου(έχει κάνει 2 αναθεωρήσεις του Συντάγματος μαντάρα κι ετοιμάζει και τρίτη)και Βύρωνος Πολύδωρα (όταν ασχολούνταν με τον στρατηγό άνεμο και πριν γίνει αντιστασιακός). Πλερώνει το κράτος, όσο ακόμα λεφτά υπάρχουν.

Ταυτόχρονα ειδικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπει σε προεκλογική τροχιά με συγκεντρώσεις ανά τη χώρα υπό τη μορφή συνδιασκέψεων. Στο Ηράκλειο μια κυρία δεν άντεξε εκείνους που μαζεύτηκαν να προϋπαντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα και του φώναξε «πρόεδρε ξέρεις τι είναι όλοι ετούτοι που μαζεύτηκαν εδώ μέσα σήμερα;». Ο πρόεδρος της είπε να τον βρει μετά την ομιλία για να του πει ποιους και τι εννοεί αλλά χάσαμε τη συνέχεια και δεν μάθαμε ποτέ τι απέγινε κι αν έμαθε κάτι ο κ. Τσίπρας…

Από την άλλη  ο κ. Βίτσας, γραμματέας ων, βρέθηκε στη Λεπενού. Σε ένα χωριό που αν δεν το ξέρετε ίσως να είναι-προσέξτε, βάση καλλιεργειών και δικαιωμάτων- το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Ξέρετε από κείνα που ότι «βγάζουν» στις εκλογές των ενώσεων  «βγαίνει « και ως τελικό αποτέλεσμα. Με την ευχή και την κατάρα που ακολουθεί τον αγροτικό κόσμο ειδικά από τότε που κούνησε ο Σημίτης εκείνο το πρώτο πενηντάευρο που έβγαλε το ρημάδι εκείνο ΑΤΜ. Κι από τότε  που σε κάποια χωράφια ανά τη χώρα άρχισαν να φυτρώνουν π.χ. επιδοτούμενες καρυδιές που άμα τις έβλεπες στο χωράφι ήταν μια χαρά, αλλά μόλις πέρναγε ο… έλεγχος μετά αποδεικνυόταν απλά κλαδεμένα κλαριά που είχαν μπει προσωρινά στο έδαφος.

Ελπίζουμε ο κ. Βίτσας να έμαθε πια την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, πράγμα  πολύ κρίσιμο. Να του έχουν εξηγήσει οι σωστοί άνθρωποι πρόσωπα και πράγματα. Γιατί σε τέτοιες μαζώξεις συγκεντρώνονται πολλά… στελέχη, πια, όπως κι έγινε και προχτές. Και καλό είναι να ξέρει τι έκαναν όλοι αυτοί τα προηγούμενα χρόνια, πως βιοπορίζονταν.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά διαφορετικά ο κ. Βίτσας, και ο ΣΥΡΙΖΑ εν γένει, θα πάει σε εκλογές με το μισό του δυναμικό να κουβαλάει μεγάλη προϊστορία. Και να παρακαλάει όλοι αυτοί να πάνε κάπου αλλού, π.χ. στο κόμμα που θα στήσει ο ΓΑΠ. Κάτι που ίσως να κοστίσει σε ποσοστά αλλά δεν θα έχει και τόσους πολλούς… πεπειραμένους στους κόλπους του, να  περιμένουν να κυβερνήσει όπως ήξεραν τόσα και τόσα χρόνια.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.