Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Μαρτυρία που συγκλονίζει από Αιτωλοακαρνάνα του Norman Atlantic (video)

Μαρτυρία που συγκλονίζει από Αιτωλοακαρνάνα του Norman Atlantic (video)

Με τα πλέον ζοφερά χρώματα περιέγραψε ο Χρήστος Πέρλης ,που κατάγεται από τα Παλιάμπελα, την κατάσταση που επικράτησε στο φλεγόμενο Norman Atlantic.
590_75ccd0ab13b8aaec8988a516d55567da

«Νερό δεν υπήρχε, κουβέρτες δεν υπήρχαν, πλήρωμα δεν υπήρχε είχε εξαφανιστεί. Μωρά να κλαίνε. Ξυπνήσαμε από τη φωτιά που καιγόμασταν, όχι από συναγερμό. Ο συναγερμός χτύπησε μετά από 4ο λεπτά. Επικρατούσε ένας χαμός, ένας πανικός. Ένα ηφαίστειο που επέπλεε…». Mε λόγια που συγκλονίζουν περιέγραψε στις κάμερες τις δραματικές στιγμές που έζησε στο φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic, ένας από τους Έλληνες διασωθέντες που κατέφθασε με το πλοίο Europa Cruise στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο Aιτωλοακαρνάνας Χρήστος Πέρλης.

«Εγώ με ένα άλλο παιδί βοηθούσαμε να ανέβουν τα παιδάκια στο ελικόπτερο γιατί είχαν παγώσει και ήταν χαμένα. Δεν υπήρχε κανένας άλλος. Νερό ότι βρίσκαμε κάτω πίναμε.Το πλήρωμα ήταν άφαντο. Πνιγήκαμε από τους καπνούς και τις φωτιές. Κανείς δεν μας ειδοποίησε. Ξυπνήσαμε στις 4 τη νύχτα, τραβάμε την κουρτίνα και είδαμε τη φωτιά στο παράθυρο της καμπίνας»,  διηγείται ο Χρήστος Πέρλης, οδηγός νταλίκας .

« Από τις 4 το πρωί που καιγόμασταν το πρώτο ελικόπτερο ήρθε στις 2 το μεσημέρι.Το πρώτο ελικόπτερο έκανε προσπάθειες διάσωσης και δεν μπόρεσε και δεν πέταξε ούτε ένα μπουκάλι νερό ούτε μία κουβέρτα για τα μικρά παιδάκια» ανέφερε  ενώ τόνισε ότι από τα πρώτα 15 λεπτά το πλοίο έπαθε μπλακ άουτ και δεν υπήρχε ηλεκτρικό ή πόσιμο νερό στους επιβάτες.

Δείτε το βίντεο  της ΝΕΡΙΤ με όλη τη διήγηση του Χρήστου Πέρλη:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.