Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Μείωση στο 75% και για τους υπόλοιπους υπαλλήλους της διαθεσιμοτητας

Στο 15θημερο που πληρώθηκε από το κράτος  στις 13 του μήνα(κατατέθηκε στις 11 λόγω Κυριακής) διαπίστωσαν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του δήμου που έχουν μπει στο “πρόγραμμα”-μέτρο  της διαθεσιμότητας ότι ο μισθός τους να έχει πάει στο 75% όσων έπαιρναν.

Πράγμα που σημαίνει ότι και επισήμως έχουν μπει στο μέτρο, είτε απεστάλησαν τα στοιχεία από τους δήμους είτε όχι. Αυτό έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ θυμίζουμε ότι σε προηγούμενο 15θήμερο κάποιοι υπάλληλοι που δεν είχαν μεταταχθεί από τις πρώην νομαρχίες είχαν πάρει ολόκληρο το μισθό τους. Αυτό επισπεύδει τις διαδικασίες για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων αλλά προκαλεί και διαφωνίες ανάμεσα στους υπαλλήλους για το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα. Στο Αγρίνιο ο εργατολόγος δικηγόρος κ. Καραμπούλιας που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των υπαλλήλων που έχουν μπει στη διαθεσιμότητα, πρόκειται ακόμη και αύριο να καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ υπάρχει η φημολογία ότι ίσως και αύριο να ανακοινωθούν οι κενές θέσεις που μπορούν να καλύψουν όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα.

“Υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της απεργίας των δικηγόρων την Παρασκευή”, δήλωσε στο agrinionews.gr o κ. Καραμπούλιας. ” Θα κατατεθούν τα ασφαλιστικά μέτρα αλλά είναι προφανές τι θέλει να κάνει το υπουργείο. Θέλει να λειτουργήσει διασπαστικά λέγοντας ότι θα ανακοινώσει-ίσως και εντός των επόμενων ημερών- τις θέσεις που μπορούν να πάνε οι εργαζόμενοι. Μέχρι στιγμής όμως και χωρίς να πάρουν τις θέσεις αυτές τους κρατά τα χρήματα για να τους δείξει ότι δεν εξαρτάται πλέον από τους δημάρχους. Πράγματι κάποιοι υπάλληλοι νομίζουν ότι είναι καλύτερα να προχωρήσει η διαδικασία για να βρουν γρήγορα κάποιες θέσεις που θα ανοίξουν αλλά θεωρώ ότι αυτό καλλιεργείται έντεχνα. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα διεκδικήσουμε τα χρήματα που ήδη έχουν χάσει οι υπάλληλοι”, ανέφερε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.