Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Μεγάλη ανταπόκριση στην αιμοδοσία στο Θέρμο

Μεγάλη ανταπόκριση στην αιμοδοσία στο Θέρμο

                           Συγκεντρώθηκαν 92 μονάδες αίματος

Με μεγάλη προσέλευση Αιμοδοτών πραγματοποιήθηκαν στο Θέρμο, οι τελευταίες δύο Αιμοδοσίες του 2011, στις 24 Σεπτεμβρίου και 29 Οκτωβρίου 2011, που οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Θέρμου και Περιχώρων σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού προσήλθαν συνολικά 109 άτομα και έδωσαν αίμα 92 συμπολίτες.
Πρόκειται για ένα σημαντικό αριθμό Αιμοδοτών για μια περιοχή, όπως είναι το Θέρμο, αν λάβουμε υπόψη ότι σε άλλες περιοχές και μεγάλες πόλεις, η προσέλευση αιμοδοτών δεν είναι και τόσο ικανοποιητική. Η προσπάθεια του Συλλόγου για τη διάδοση του πνεύματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας φέρνει αποτελέσματα και αυτό οφείλεται τόσο στην προσπάθεια των συμπολιτών μας που πείθουν και άλλους πολίτες να γίνουν Αιμοδότες όσο και στην ανταπόκριση της Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου που είναι πάντοτε συνεπής στην αποστολή τη,ς δίνοντας τα μέλη του συνεργείου τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της Αιμοδοσίας.
Το συνεργείο που πραγματοποίησε τις δύο Αιμοληψίες, αποτελούνταν από τους ιατρούς Δήμητρα Λεμπούση, Χαρά Σαμπαζιώτη, , τις Επισκέπτριες Υγείας Νάνσυ Χατζηιωάννου, Ανθή Παπαβραμοπούλου, τη νοσηλεύτρια Τζένη Αντωνοπούλου, τους νοσηλευτές Μαρίνο Πετρόπουλο και Σπύρο Βυθούλκα και τους οδηγούς Κώστα Αθανασόπουλο και Λεωνίδα Καψή.
Ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών με ενημέρωση στο Θέρμο και τις Τοπικές Κοινότητες, γιατί πιστεύουμε ότι η Αιμοδοσία είναι μια πράξη ανθρωπιάς , ευαισθησίας και προσφοράς στο συνάνθρωπο και υπάρχουν περιθώρια να έχουμε κι άλλους αιμοδότες, αν μάλιστα ανταποκριθούν οι νέοι στο κάλεσμα του Συλλόγου. Μάλιστα η παρουσία ενός σημαντικού αριθμού νέων αιμοδοτών στις δύο τελευταίες αιμοληψίες είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.
Εκ μέρους του Συλλόγου, ευχαριστούμε όλους τους Αιμοδότες για την προσέλευση, καλωσορίζουμε στο Σύλλογο τους νέους αιμοδότες και την Αιμοδοσία του Ρίου που αγωνίζεται με ζήλο για την επιτυχία της Αιμοδοσίας, ανταποκρινόμενη πάντοτε στο κάλεσμά μας.

Κώστας Φ.Μαραγιάννης
Φιλόλογος
Πρόεδρος του Συλλόγου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.