Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Μεγάλη συμμετοχή στο ομαδικό τεστ νοημοσύνης της Mensa στο Αγρίνιο (φωτο)

WP_20160117_12_51_19_Pro

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, με μεγάλη συμμετοχή, το επίσημο ομαδικό τεστ νοημοσύνης ( IQ) της Mensa. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1, ενώ είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι αντίστοιχο στην πόλη του Αγρινίου.

Η  Μensa είναι ένας Παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος σκοπό έχει τη αναγνώριση και την ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας προς όφελος της ανθρωπότητας και την υποστήριξη των ερευνών για τη φύση και τα χαρακτηριστικά της ευφυΐας. Το μοναδικό κριτήριο για να είναι κάποιος μέλος στη Μensa είναι σε ένα αξιόπιστο τεστ, να έχει δείκτη νοημοσύνης που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού, δηλαδή 130 και πάνω, όταν ο μέσος όρος του ανθρωπίνου πληθυσμού είναι το 100.

Τη  διοργάνωση  ανέλαβε η Επιχειρηματική Λέσχη Αγρινιωτών  «Δίκτυο 100» ,υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την ελληνική Mensa.

Τα τεστ νοημοσύνης της Μensa αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, χωρίς πράξεις ή γραμματικές γνώσεις, δεν χρειάζεται δηλαδή μόρφωση, “διότι η ευφυΐα είναι ανεξάρτητη της μορφώσεως”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Mensa κ. Χρήστος Αποστόλιδης.

Ο πλαστικός χειρουργός Πέτρος Σαράκης, εκπρόσωπος δικτύου 100  και εξεταστής Mensa στο Αγρίνιο, σε δηλώσεις του στο agrinionews.gr δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή στα τεστ, ενώ αποκάλυψε πως το “Δίκτυο 100” θα υποστηρίξει την ίδρυση ενός προγράμματος για χαρισματικά παιδιά και στο Αγρίνιο ,κατά το πρότυπο που λειτουργεί στην Αθήνα:  “Η εκδήλωση πήγε πολύ καλά, με συμμετοχές από όλη την Αιτωλοακαρνανία. Είχαμε 32 άτομα που συμμετείχαν, τόσο ενήλικες όσο και παιδιά. Ήταν  η πρώτη φορά που γίνεται τεστ νοημοσύνης στο Αγρίνιο και μάλιστα από έναν αξιόπιστο οργανισμό όπως είναι η mensa . Σκοπός μας είναι να συνεχίσουν να γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις στην πόλη. Σαν δίκτυο 100 θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ίδρυση ενός προγράμματος κατά το πρότυπο που λειτουργεί στην Αθήνα, για χαρισματικά παιδιά και στο Αγρίνιο. Τα αποτελέσματα των τεστ θα βγουν σε δύο εβδομάδες, αφού αξιολογηθούν από ειδικούς ψυχολόγους και θα αποσταλούν προσωπικά στον κάθε συμμετέχοντα”, ανέφερε ο κ. Σαράκης.

Το απόγευμα ακολούθησε  επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Χαρισματικά παιδιά – αναγνώριση, διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς» στο κτήριο της πρ. Τράπεζας της Ελλάδος.

Χαιρετισμό απήυθυνε τόσο  Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου όσο και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Mensa κ. Χρήστος Αποστολίδης.
Κεντρική ομιλήτρια του σεμιναρίου ,  η υπεύθυνη του Προγράμματος Χαρισματικών παιδιών της Mensa, ψυχοπαιδαγωγός κα. Δανάη Δεληγεώργη.
Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Mensa κ. Ανδρέας Αθανασάκης, ιατρός, παρουσίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα χαρισματικότητας και τις επιστημονικές έρευνες που συμμετέχει η Ελληνική Mensa, απαντώντας και στο ερώτημα:

«Χαρισματικός γεννιέται κάποιος ή γίνεται;».

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με συμμετοχή του κοινού, ενώ απονεμήθηκαν και βεβαιώσεις συμμετοχής.

DSCN0308 DSCN0310 DSCN0312 DSCN0313 DSCN0316 IMG_2112

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.