Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Αστροπαρατήρηση στον Άγιο Βλάση

astrovradiaagiosvlasis1

astrovradiaagiosvlasis2

astrovradiaagiosvlasis4 astrovradiaagiosvlasis3 WP_20150811_22_12_15_Pro WP_20150811_21_52_17_Pro WP_20150811_21_52_14_Pro

Φωτογραφίες   από την Αστροβραδιά που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στον Άγιο Βλάση Αγρινίου δημοσίευσε η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος στην σελίδα της https://www.facebook.com/astronomiki. Σημειωτέον ότι οι θερινές δράσεις της Αστρονομικής έχουν ως στόχο την προώθηση  του αντικειμένου της Αστρονομίας στπ ευρύ κοινό, καθώς και την ανάδειξη παρατηρητηρίων σε ορεινές και όχι μόνο περιοχές του τόπου μας:

Μερικές εικόνες από την Αστροβραδιά που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/8/15, στον Άγιο Βλάσιο, Αγρινίου με μεγάλη επιτυχία. Έγινε παρουσίαση βασικών εννοιών στην αστρονομία σε σχέση με τα άστρα και τους πλανήτες. Στη συνέχεια έγινε ουρανογραφία, παρουσιάστηκαν οι βασικόί αστερισμοί και τρόποι πλοήγησης στον ουρανό. Τέλος, έγινε παρατήρηση με τηλεσκόπιο του πλανήτη Κρόνο, πλανητικά νεφελώματα όπως αυτό του δακτλιδιού Μ57, του Αλτήρος Μ27, τον γαλαξία της Ανδρομέδας Μ31, το διπλό άστρο του Κύκνου Albireo, και μπόλικη συζήτηση κατά την παρατήρηση. Ευχαριστούμε πολύ τον ξενώνα 4 seasons για την ευγενική του φιλλοξενία. Ανανεώνουμε το ραντεβού για κάποια μελλοντική διοργάνωση αστροβραδιάς στην περιοχή.
Διοργάνωση: Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρία Δυτικής Ελλάδος & Ξενώνας 4 seasons.
Συντονισμός: Λίνος Υφαντής.
Παρουσίαση: Κίμωνας Παπαθανασόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.