Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Μελέτη για εκσυγχρονισμό δικτύων ύδρευσης του Δήμου Αμφιλοχίας

Μελέτη για εκσυγχρονισμό δικτύων ύδρευσης του  Δήμου Αμφιλοχίας

ampelaki_ydreysh1 ampelaki_ydreysh7

Ξεκίνησε πρόσφατα η εκπόνηση της μελέτης του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Οικισμών Στάνου, Λουτρού, Αμπελακίου και Κεχρινιάς» ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμφιλοχίας. Ένα έργο σημαντικό για τους κατοίκους των παραπάνω διαμερισμάτων, οι οποίοι θα ευνοηθούν έχοντας πλέον τη δυνατότητα μιας πιο βελτιωμένης ύδρευσης αλλά και υγιεινής πόσης του νερού. Η μελέτη περιλαμβάνει την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Στάνου, Λουτρού, Αμπελακίου και Κεχρινιάς. Συγκεκριμένα, αντικείμενο της μελέτης αποτελεί η αντικατάσταση των υπαρχόντων εσωτερικών δικτύων διανομής, που χαρακτηρίζονται ακατάλληλα για την υγιεινή των κατοίκων λόγω της παλαιότητας των υλικών τους και επιπλέον παρουσιάζονται λόγω φθορών διαρροές της τάξης του 30%.
Με την παρούσα μελέτη, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση νερού και η βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού που παρέχεται στους κατοίκους. Επιπλέον, γίνεται εξορθολογισμός των πιέσεων ώστε να μην καταπονούνται οι εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις των κτιρίων.
Επίσης, λαμβάνεται μέριμνα για την κατάσβεση σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.
Οι αγωγοί ύδρευσης θα κατασκευαστούν με σωλήνες από πολυαιθυλένιο, διαφόρων ονομαστικών διαμέτρων και πιέσεων λειτουργίας κατάλληλους για πόσιμο νερό. Ο προϋπολογισμός της δαπάνης για το σύνολο των προτεινόμενων έργων ανέρχεται σε2.400.000,00 €.
Τα συγκεκριμένα έργα αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης σε συνδυασμό με το εν εξελίξει μεγαλύτερο έργο Ύδρευσης και Άδρευσης του Νομού Αιτ/νίας, θα αποτελέσουν τη μόνιμη λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής.

e-maistros.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.