Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Μελισσάς: Το κουμπί της ψυχολογίας πατήθηκε στο σωστό χρόνο

Ένας εκ των στυλοβατών της φετινής άμυνας του Παναιτωλικού, ο Πασχάλης Μελισσάς μιλώντας στην εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΣ έκανε την αποτίμηση για τη χρονιά που έφυγε, ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη σεζόν στη Superleague. Αναλυτικά δήλωσε:

Πόσο ρίσκο ήταν για σένα να έρθεις στον Παναιτωλικό το Δεκέμβριο γνωρίζοντας ότι η ομάδα έπρεπε να γυρίσει ένα «έργο» εντελώς τούμπα προκειμένου να ανέβει κατηγορία;

Στη ζωή όλες οι κινήσεις περιέχουν ρίσκο. Το κοιτούσα όμως θετικά. Πίστευα ότι η ομάδα θα τα καταφέρει. Γίνανε κι άλλες προσθήκες και τελικά τα καταφέραμε.

Τι γνώριζες για τον Παναιτωλικό πριν έρθεις και τι καταλαβαίνεις τώρα, έξι μήνες μετά που ζεις και μια μεγάλη άνοδο;

Λίγα πράγματα γνώριζα. Δεν είχα καθαρή εικόνα με τα μάτια μου. Είχα όμως κάποιους παλιούς συμπαίκτες όπως τον Μπελεβώνη και τον κ. Νικολαϊδη σε άλλες ομάδες και γνώριζα ότι υπήρχε λειτουργία σωστή. Αυτά ήταν τα θετικά στο να με κάνουν να έρθω στην ομάδα.

Πόσο πολύ σας άγχωσε το γεγονός ότι η ομάδα έχασε την άνοδο στην ισοβαθμία και θα αναγκαζόταν να τη διεκδικήσει μέσω των πλέι οφ;

Το να χάνεις την άνοδο στην ισοβαθμία ή για ένα βαθμό, όλοι μας στην ομάδα καταφέραμε να το περάσουμε σαν πείσμα, όχι σαν κάτι αρνητικό. Αυτό ήταν το σημαντικότερο.

Οι δηλώσεις του αντιπάλου πριν τον αγώνα της Τετάρτης και όλο το κλίμα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν σας έβγαλε τελικά περισσότερο εγωισμό;

Αυτοί προσπάθησαν να κάνουν ένα ψυχολογικό πόλεμο με κάποιες ανακοινώσεις. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να μην ασχοληθούμε καθόλου. Η διοίκησή μας που είναι γι’ αυτό το λόγο το αντιμετώπισε με πάρα πολύ σωστό τρόπο και τελικά όλο αυτό το σκηνικό μας έβγαλε περισσότερο εγωισμό -όπως είπες- παραπάνω απ΄ ότι ίσως να είχαμε.

Σε τρόμαξε καθόλου το γεγονός ότι η ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι έπαιζε με τόσες σημαντικές απουσίες;

Σίγουρα αυτά τα παιδιά έχουν δώσει σημαντική βοήθεια στην ομάδα και ήταν σημαντικές παρουσίες στον αγωνιστικό χώρο αλλά και τα παιδιά που αγωνίστηκαν ήταν εξίσου καλά και αντικατέστησαν αυτούς που λείπανε με τον καλύτερο τρόπο. Το θετικό ήταν ότι και η αντίπαλη ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε σοβαρές απουσίες.

Φοβήθηκες καθόλου το παιχνίδι;

Όχι. Ούτε στην ισοφάριση γιατί έχω πίστη στην ομάδα και στους συμπαίκτες μου. Πίστευα ότι θα πάρουμε την άνοδο, είτε με ισοπαλία είτε με νίκη. Ισοφαριστήκαμε από μια αδράνεια αλλά αυτό δε λέει κάτι. Η ομάδα μας πατούσε καλά μέσα στο γήπεδο.

Το μήνυμά σου στον κόσμο του Παναιτωλικού ποιο είναι;

Έζησα σημαντικές στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μου. Η υποστήριξη ήταν σημαντική. Ο Παναιτωλικός έχει κόσμο και το έχει αποδείξει. Βοηθάει την ομάδα και εύχομαι το ίδιο να γίνει και την επόμενη χρονιά. Τα πράγματα δε θα είναι όπως ήμασταν φέτος που ήταν μια χρονιά πρωταθλητισμού και είχαμε 23 παιχνίδια αήττητοι και ο κόσμος χόρτασε από νίκες και χαρές. Του χρόνου θα είναι μια πιο δύσκολη χρονιά. Πιο δύσκολο πρωτάθλημα, πιο ανταγωνιστικό και θα πρέπει να είμαστε πιο λογικά σκεπτόμενοι, ανάλογα με τις συνθήκες του πρωταθλήματος.

Κάνε μου ένα σχόλιο για τον προπονητή της ομάδας Μ. Χάβο που έφερε τα πράγματα τούμπα.

Εγώ έπεσα πάνω στην αλλαγή και αυτό που είδα ήταν ότι το κουμπί της ψυχολογίας στην ομάδα πατήθηκε σε σωστό χρόνο και αυτό έβγαλε τις ικανότητες της ομάδας στο σωστό τάιμινγκ. Υπήρχε ποιότητα και αυτή κατάφερε να βγει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πασχάλης Μελισσάς που θα βρίσκεται του χρόνου;

Έχω άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό. Θα βρίσκομαι εδώ και ελπίζω και για περισσότερα χρόνια!

 

                                                                                                            Π.Κ.-ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.