Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Μενίδι: Πτώση μεγάλου δέντρου έκλεισε για μια ώρα την εθνική οδό

geg-makrinoros-ptosi-dentrou

Κλειστή παρέμεινε η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων σήμερα,από τις 8 το πρωί μέχρι λίγο μετά τις 9, λίγο πριν το Μενίδι Αμφιλοχίας, στο ύψος του μνημείου του Μακρυνόρους,  Αιτία, η πτώση ενός μεγάλου δέντρου, πιθανότατα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που έκλεισε την εθνική οδό και στα δύο ρεύματα.Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικά τη Π.Υ. Αμφιλοχίας για να απομακρύνουν το δέντρο απο το οδόστρωμα καθώς και δυνάμεις της τροχαίας. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μία ώρα περίπου μετά την πτώση του δέντρου.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η  πτώση συνέβη σε στιγμή που δεν διέρχονταν κάποιο όχημα από τη εθνική οδό, αφού σε διαφορετική περίπτωση, οι συνέπειες θα μπορούσε να ήταν τραγικές…

(φωτο απο e-maistros)

 geg-makrynoros-ptosi-dentrou1

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. pol

    Από την στιγμή που δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος με τις υπηρεσίες του, και τις υλικοτεχνικές υποδομές του (εκπαιδευμένο προσωπικό, κατάλληλα μηχανήματα κ.λ.π. ) αυτά και πολλά χειρότερα θα συμβαίνουν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην έλθουν τα χειρότερα. Τα παλαιότερα χρόνια η Μ.Ο.Μ.Α. ( Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως ) ΠΟΥ οι έδρες των επτά Μ.Ο.Μ.Α. ανά τον Ελλαδικό χώρο ήταν στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κρήτης, Πάτρα, Λαμία, Λάρισα, Ιωάννινα.Οι Μ.Ο.Μ.Α. ήταν κατασκευαστικές Μονάδες διοικητικά και αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων που τους ανέθετε η προϊσταμένη αρχή στο νομό της έδρας των ή σε γειτονικούς νομούς. Το προσωπικό των Μονάδων αποτελούνταν από αξιωματικούς και οπλίτες του Μηχανικού, τεχνικά καταρτισμένους αλλά και με μικρό ποσοστό αξιωματικών από τα λοιπά όπλα του Στρατού ή και κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ναυτικό, Αεροπορία), καθώς επίσης και με πολιτικό μόνιμο ή με συμβάσεις τεχνικό προσωπικό (γραφείς, μηχανικοί, οδηγοί τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες κ.λ.π). Αποστολή της Μ.Ο.Μ.Α. ήταν να αποκατάστα ζημιές,σε έργα υποδομής της χώρας (οδικό δίκτυο, γέφυρες, λιμάνια, αεροδρόμια εγγειοβελτιωτικά έργα κ.λπ.) Ακόμη η Μ.Ο.Μ.Α. έδινε το «παρών» σε όλες τις συμφορές που έπληξαν τον Ελλαδικό χώρο (σεισμοί, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, πλημμύρες κ.λπ.).
    την δεκαετία του ’90 μετά από έντονες πιέσεις μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεκδοτών, η κυβέρνηση αποφάσισε με το Ν.2026/92 την διάλυση των Μ.Ο.Μ.Α.
    http://sindesmos1976.gr/?p=4892

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.