Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Μερικά από τα έργα έγιναν στο νομό μας μέσω του Leader+

Μερικά από τα έργα έγιναν στο νομό μας μέσω του Leader+

Τη περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας παρουσίαση για το Leader + και πώς αυτό υλοποιήθηκε στο νομό μας όσο και στην Ευρυτανία, μέσω της Ο.Τ.Δ. Τριχωνίδας Α.Ε.

Μετρήσαμε συνολικά 20 έργα. ( δεν μιλάμε για διατοπικές συνεργασίες κ.α. που αφορούν όλη τη περιοχή δράσης). Από αυτά τα παρακάτω 9 έγιναν στην Αιτωλοακαρνανία. Τα υπόλοιπα 11( τα περισσότερα δηλαδή) έγιναν στην Ευρυτανία(!)

-Ίδρυση τουριστικής μονάδας, ξενοδοχείο κλασσικού τύπου 3 αστέρων στο Βλοχό του Δ.Θεστιέων.

– Επισκέψιμο Αγρόκτημα με υποδομή διανυκτέρευσης στο Καστράκι ( Kastraki Village).

-Επισκέψιμο Αγρόκτημα με υποδομή διανυκτέρευσης καθώς και δημιουργία μικρού οινοποιείου στο Δ.Δ. Κομπωτής του Δ. Μεδεώνος.

-Μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου και μετεγκαστάσταση ελαιοτριβείου στη Κάτω Μακρυνού.

-Επέκταση και Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός Τυροκομικής Μονάδας στη Καμαρούλα.

-Μονάδα τυποποίησης επεξεργασίας& μεταποίησης Μελιού στην Αμφιλοχία.

-Ίδρυση εκτροφείου Θηραμάτων στο Καστράκι.

-Βελτιώσεις Ορειβατικού καταφυγίου στο όρος Παναιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.

-Διαμόρφωση Πλατείας Οικισμού Σχοίνου στο Δήμο Αγρινίου.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε δόθηκε ένα εγχειρίδιο με τις παραδοσιακές γέυσεις Αιτωλοακαρνανίας- Ευρυτανίας, οι οποίες προωθούνται μέσω αυτών των δράσεων στα εστιατόρια και τις τουριστικές μονάδες.

Με την εκδήλωση αυτή δίνεται μια σαφή εικόνα για το τι έγινε στο νομό μας μέσω του Leader+. Για να υλοποιούνται αυτά τα προγράμματα δεν είναι αρκετό μόνο το ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς, αλλά πρέπει και αυτοί να συνεπικουρούνται από τους Καποδιστριακούς δήμους, οι οποίοι πρέπει να τα προωθούν σωστά ώστε και ο κόσμος να ενημερώνεται, αλλά και από τους ίδιους τους επενδυτές. Το έχουμε ξαναγράψει εδώ ότι όσα λεφτά και να βρεθούν, τίποτα δεν θα γίνει άμα δεν υπάρξει αντίστοιχο επενδυτικό ενδιαφέρον. Μέχρι στιγμής σε επενδύσεις τέτοιου είδους οι Αιτωλοακαρνάνες μάλλον είναι διστακτικοί. Από την άλλη όμως για να μετατραπούν οι νησίδες ανάπτυξης σε περιφερειακό πόλο έλξης πρέπει να γίνουν τα έργα υποδομής και πάνω από όλα να γίνουν τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες με αξιοποίηση των ορεινών όγκων και του υδάτινου στοιχείου του νομού.

Στη παρούσα φάση πάντως και αυτά τα έργα μπορούν να αποτελέσουν καλή αφετηρία. Η ενδεχόμενη καλή απόδοση τους μπορεί να δώσει κίνητρα και σε άλλους να επενδύσουν με ανάλογο τρόπο χρήματα στο νομό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.