Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Μεσολόγγι:Λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής μετά απο 10 χρόνια

Μεσολόγγι:Λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής μετά απο 10 χρόνια

parko-kikloforiakis-agogis_mesologgi_onairnews3Καθημερινά  γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών Τροχαίων ατυχημάτων που αποτελούν μια πραγματική μάστιγα για τη χώρα μας. Οι αιτίες είναι πάρα πολλές. Ανάμεσα σε αυτές η απροσεξία και η κακή οδική συμπεριφορά των οδηγών ή το άσχημο οδικό δίκτυο συντελούν στην αύξηση των θανάτων αλλά και των σοβαρών τραυματισμών κυρίως νέων ανθρώπων.

Τα μέτρα που κατά καιρούς λαμβάνονται από την πολιτεία χαρακτηρίζονται από πολλούς  ως εισπρακτικά ή αποσπασματικά και δυστυχώς δεν επιλύουν το πρόβλημα.Μια πραγματική αντιμετώπιση του φαινομένου θα μπορούσε να γίνει μέσα από την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων προκείμενου να αποκτήσουν σωστή και τυπική οδική συμπεριφορά.

Το Π.Κ.Α. έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελεί προσομοίωση του αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου. Απαρτίζεται από τα βασικότερα και σημαντικότερα δομικά στοιχεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε σμύκρινση σε σχέση με τα αντίστοιχα πραγματικά. Το Π.Κ.Α. περιλαμβάνει δρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη και  οριζόντια σήμανση. Διαθέτει επίσης τροχαίο εξοπλισμό (ποδήλατα, ηλεκτροκίνητα παιδικά οχήματα) απαραίτητα για τη διεξαγωγή του μαθήματος.

Πριν 10 χρόνια περίπου δημιουργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής.Στη πόλη του Μεσολογγίου δυστυχώς ποτέ δεν λειτούργησε και ήταν εγκαταλελειμμένο.Σήμερα αφού πρώτα καθαρίστηκε και άλλαξαν όλα τα κατεστραμμένα παγκάκια,κούνιες,πινακίδες και έγινε ενα στολίδι ξεκίνησε το πρώτο μάθημα σε μαθητές 4ης δημοτικού του 2ου Δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου.

Την ενημέρωση σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή την έκανε η διοικητής  του Τμήματος Τροχαίας  Μεσολογγίου κ.Ελένη Βούρβαχη μαζί με δυο τροχονόμους.15 ποδήλατα της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Μεσολογγίου ήταν στην διάθεση των παιδιών τα οποία όπως μας είπε ο Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης κ.Τάσος Σκαρμούτσος θα είναι στην διάθεση όσων σχολείων θέλουν να επισκεφτούν το πάρκο και μάλιστα θα υπάρχει και φύλακας ο οποίος θα ανοίγει το πάρκο και για το κοινό απογευματινές ώρες.

Ηδη πάνω απο 20 σχολεία της περιοχής έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να επισκεφτούν το πάρκο κυκλοφοριακής μικροί μαθητές.

Στο τέλος της ενημέρωσης η διοικητής του τμήματος τροχαίας Μεσολογγίου κ.Ελένη Βούρβαχη έδωσε στους μικρούς μαθητές αναμνηστικό δίπλωμα για την παρακολούθηση του μαθήματος.

parko kikloforiakis agogis_mesologgi_onairnews

 

parko kikloforiakis agogis_mesologgi_onairnews2

parko kikloforiakis agogis_mesologgi_onairnews3

parko kikloforiakis agogis_mesologgi_onairnews4

parko kikloforiakis agogis_mesologgi_onairnews5

www.onairnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.