Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Μεσολόγγι: Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση της μονάδας τεχνητού νεφρού

Αποχή-διαμαρτυρία σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου απο τους εργαζόμενους στην μονάδα τεχνητού νεφρού και απο τους ασθενείς.Η μονάδα -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- λειτουργεί κάτω απο όρια ασφαλείας κάτω απο τα όρια που καθορίζουν οι νόμοι και οι διατάξεις για να προστατέψουν τους ίδιους τους ασθενείς.

Οι ασθενείς που έκαναν μια τυπική αποχή και δεν μπήκαν στην μονάδα ζητούν το αυτονόητο.Να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας τους.

Η μονάδα υπολειτουργεί και χρειάζεται επειγόντως δεύτερο νεφρολόγο για να μπορέσει να λειτουργήσει όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.Η κατάσταση είναι δραματική και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οτι την προηγούμενη εβδομάδα αρρώστησε ο γιατρός της μονάδας στο νοσοκομείο Αγρινίου και μεταφέρθηκε ο γιατρός της μονάδας απο το νοσοκομείο Μεσολογγίου και δυστυχώς μαζί του μεταφέρθηκαν και οι ασθενείς απο το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο.

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο πιο μεγάλος και γιαυτό τον λόγο θα έπρεπε οι δύο μονάδες στα δύο νοσοκοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου να λειτουργούν με όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Η λύση μεταφοράς ασθενών στο Αγρίνιο ή στην Πάτρα ,λόγω αποστάσεως όπως μας είπαν μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη για τον ασθενή μιας και για μια πολύ μικρή επιπλοκή χρειάζονται οι συγκεκριμένοι ασθενείς άμεση αντιμετώπιση.

onairnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.