Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Μεσολόγγι : Θρασύτατοι κλέφτες λεηλατούν το νεκροταφείο

mesologgi_onairnews5Ένας χώρος ιερός και σεβάσμιος είναι εκείνος του κοιμητηρίου, κάτι που προφανώς δεν ισχύει για όσους εισέβαλαν στο νεκροταφείο του Αγίου Λαζάρου στο Μεσολόγγι και ρήμαξαν τους τάφους. Για άλλη μία φορά η τελευταία κατοικία δεκάδων συμπολιτών μας έγινε στόχος ιερόσυλων, που δε δίστασαν να προκαλέσουν ζημιές σε δεκάδες τάφους για να κερδίσουν μερικά ευρώ.
Το νεκροταφείο του Αγίου Λαζάρου στο Μεσολογγίου έχει λεηλατηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.Όπως μας είπαν δημότες άγνωστοι κλέβουν ότι υπάρχει στους τάφους.Από καντήλια,κεριά ,ανθοδοχεία και σταυρούς αν είναι κυρίως από μπρούτζο.
Μια γυναίκα μας ανέφερε ότι πλέον δεν αφήνει τίποτα στο τάφο του παιδιού της και όταν πάει στο μνήμα κουβαλάει ότι χρειάζεται και μετά τα παίρνει πάλι σπίτι της.
Ενας κάτοικος μας ανέφερε ότι μια μέρα όταν πλησίαζε τον οικογενειακό τους τάφο είδε νεαρό να φεύγει με μια σακούλα γεμάτη.Όταν του φώναξε εκείνος πέταξε την σακούλα και έτρεξε για να ξεφύγει.Ο κάτοικος άνοιξε την σακούλα η οποία ήταν γεμάτη με καντήλια και διάφορα άλλα είδη από τάφους.
Αυτές τις ημέρες οι άγνωστοι κλέβουν τα ποτηράκια από τα καντήλια και το λάδι που αφήνει ο κόσμος στο μνήμα για ανάψουν το καντήλι τους.
Ο κόσμος είναι ανάστατος μιας και δεν υπάρχει η απαραίτητη φύλαξη του κοιμητηρίου.

www.onairnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. pol

    Θρασίτατοι ρομά (γυ@@τοι) που ότι θελουν κάνουνε ανεξελεγκτα.
    Μονο προνόμια εχουνε απο το επισημο κράτος, να κλέβουν ανενόχλιτοι, να ληστευουν, να παιρνουν τα κοινωνικά επιδόματα, να παίρνουν τα Laptop, tablete, και να τα πουλάνε στην μαυρη αγορά, να καταπατούν περιουσίες και να μην αφηνουν ζωντανό για ζωντανό οικόσητο ζωο στα αγροκτηματα που εχει ο καθε οικογενιάρχης.
    Κράτος δεν υπάρχει , Πολιτεία δεν υπάρχει, Δήμος σεν υπαρχει, τίποτε δεν υπάρχει ή μαλλον υπάρχει για τους κλέφτες και τους απατεώνες.
    Τελος δεν παει άλλο αυτό να καταπατουν τα ιερά και τα όσια που με τόσο μόχθο και αίμα αποκτηθηκαν απο τον Ελληνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.