Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Μεσολόγγι: Μέχρι και απεργία πείνας για το ΤΕΙ

Μεσολόγγι: Μέχρι και απεργία πείνας για το ΤΕΙ

Ολοκληρώθηκε στο Μεσολόγγι το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με αντικείμενο τις επόμενες κινήσεις διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του ΤΕΙ  που προβλέπεται από το σχέδιο «Αθηνά». Στη συνεδρίαση εκφράζεται η οργή και πάρθηκε απόφαση για τον επόμενο κυκλο κινητοποιήσεων που θα είναι  δυναμικός. Παρών στη συνεδρίαση και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμάς.

«Καλούμε κάθε πολίτη να συμμετάσχει και να στηρίξει ενεργά την απόφαση μας. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για την ύπαρξη του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο άδικο. Για το σεβασμό και την αξιοπρέπεια μας» ανέφερε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και εισηγητής του θέματος Π.Κατσούλης.  Ο κ. Κατσούλης πρότεινε το ακόλουθο πλαίσιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έγινε αποδεκτό και αποτελεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου:

1.     Από αύριο Σάββατο 9 Μαρτίου, «Το Μεσολόγγι υψώνει μαύρη σημαία». Σε κάθε δημόσιο κτίριο, δημοτική υπηρεσία καθώς και στα καταστήματα της πόλης, υψώνεται «η Σημαία της Αδικίας και της Ασέβειας» προς την πόλη και τους πολίτες της.

2.     Την Κυριακή 10 Μαρτίου κλείσιμο του εθνικού δρόμου, στον κόμβο του ΤΕΙ Μεσολογγίου, και την εκτροπή των αυτοκινήτων μέσω του δρόμου προς το ΤΕΙ. Αντίστοιχη πρωτοβουλία θα εκδηλώνεται στη Γέφυρα «Χ. Τρικούπης», σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπάκτου.

3.     Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ξεκινά ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ στο Μουσείο – Πινακοθήκη, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

4.     Ο Δήμος και οι φορείς της πόλης δεν θα συμμετάσχουν  στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Στο χώρο των επισήμων θα υπάρχει μόνο το πανό της διαμαρτυρίας.

5.     Στις φετινές Εορτές Εξόδου δεν θα προσκληθεί και δεν θα παραστεί πολιτειακός παράγων καθώς και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

6.     Να αποσταλλέι επιστολή καταγγελίας της κυβέρνησης, προς όλες τις Πρεσβείες των ξένων κρατών που εκπροσωπούνται στις Εορτές Εξόδου.

7.     Να αποσταλεί επιστολή καταγγελίας της κυβέρνησης, προς όλες τις πόλεις του παγκόσμιου δικτύου «ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ», που θα φιλοξενήσει τον προσεχή Οκτώβριο το Μεσολόγγι.

8.     Να κληθούν οι Αιτωλοακαρνάνες Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εφόσον το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» γίνει νόμος του κράτους με όσα αναφέρονται σε αυτό για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νομού μας και ειδικότερα για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση κηρύσσονται ανεπιθύμητοι στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

9. Να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

TO ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΙΕΡΑΣ    ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες 

Με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

Η κυβέρνηση κλείνει το 3ο καλύτερό ΤΕΙ της χώρας,

Το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Μαραζώνει την πόλη , Ασελγεί στην ιστορία μας

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Για Ισχυρό – Αυτόνομο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Ενάντια στην ΑΔΙΚΙΑ

Για το ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 11πμ

Στο κλείσιμο του εθνικής οδού (κόμβος Ναυπάκτου)

Στηρίξτε ενεργά τις κινητοποιήσεις

Δήμου και συλλογικών φορέων

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.