Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Μεσολόγγι: στο ΕΣΠΑ η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού και η αποχέτευση στο Ευηνοχώρι

Μεσολόγγι: στο ΕΣΠΑ η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού και η αποχέτευση στο Ευηνοχώρι

Πριν από λίγο καιρό με απόφαση του ΥΠΕΚΑ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της αποχέτευσης λυμάτων στο Ευηνοχώρι και την επέκταση του Βιολογικού (ΕΕΛ) στο Μεσολόγγι. Το έργο θα δημοπρατήσει ο Δήμος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.731.800 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του αντικειμένου του έργου είναι 31 μήνες. Το έργο έχει μπει μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη.

Το έργο αφορά στα έργα αποχέτευσης και μεταφοράς λυμάτων της οικιστικής περιοχής Ευηνοχωρίου (οικισμοί Ευηνοχώρι και Κοκώρη) του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου καθώς και των απαραίτητων επεμβάσεων επέκτασης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Μεσολογγίου.

Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό μήκος των αγωγών αποχέτευσης λυμάτων Ευηνοχωρίου ανέρχεται σε 27.090 m σωλήνων, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού μεταφοράς και καλύπτει το μέγιστο της δομημένης και εντός του οικισμού περιοχής.

Επίσης περιλαμβάνονται τρία (3) αντλιοστάσια. Ο Κεντρικός Συλλεκτήρας Ευηνοχωρίου, τα αντλιοστάσια και ο καταθλιπτικός αγωγός μεταφοράς προς τις ΕΕΛ έχουν διαστασιολογηθεί ώστε να ανταποκρίνονται και στις παροχές ακαθάρτων του οικισμού Γαλατά του πρώην Δήμου Χάλκειας.

Η προβλεπόμενη επέκταση της ΕΕΛ κατά 2.000 ισοδυνάμους κατοίκους αφορά σε τοπικές επεμβάσεις αναβάθμισης εξοπλισμού κυρίως στη βιολογική βαθμίδα της ΕΕΛ Μεσολογγίου και ιδίως του συστήματος διάχυσης με διαχύτες λεπτής φυσαλίδας στις δεξαμενές αερισμού ενώ παράλληλα προβλέπονται και δράσεις επί του συστήματος αυτοματισμών και ελέγχων στον οποίον θα ενσωματωθούν και τα νέα Α/Σ καθώς και οργάνων on-line μέτρησης.

Παράλληλα προβλέπεται και η 3μηνη δοκιμαστική λειτουργία του έργου.

Πηγή:ypodomes.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.