Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Μεσολόγγι: Σύσκεψη της επιτροπής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Μεσολόγγι: Σύσκεψη της επιτροπής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

2Η προώθηση της υποψηφιότητας της Ι.Π. Μεσολογγίου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, αποτελεί μια συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όπου ο εθελοντισμός αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της.

Σήμερα το πρωί, με την συμμετοχή του Δημάρχου Ν. Καραπάνου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Κότσαλου, συνεδρίασε στην αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου η επιτροπή εργασίας και διαχείρισης προβολής της υποψηφιότητας, με θέμα τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών προώθησής της. Αντίστοιχη προετοιμασία, γίνεται και στην Αθήνα όπου η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί εκεί με την συμμετοχή επιφανών εκπροσώπων της τέχνης, των γραμμάτων και του πολιτισμού, βρίσκεται στην διαδικασία συμπλήρωσης του σχετικού φακέλου.
Όπως επεσήμανε ο Νίκος Καραπάνος, το 2021 συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων. Το Μεσολόγγι, κατέχοντας εξέχουσα ιστορική σημασία και θέση διατηρεί ένα ισχυρό επιχείρημα της υποψηφιότητάς του, το οποίο ο ίδιος θεωρεί ότι επιπλέον θα έχει την υποστήριξη των αδελφοποιημένων πόλεων καθώς και των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών κρατών οι οποίοι βρίσκονται κάθε χρόνο στο Μεσολόγγι ως προσκυνητές της θυσίας των Εξοδιτών. Ωστόσο, σημείωσε πως κάθε επιχείρημα απαιτεί την αντίστοιχη υποστήριξη και προβολή, που στόχο έχει την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται από την ιστορία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό που έχει συνταχθεί από την πρώτη στιγμή στην υποστήριξη της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.
Όπως έγινε γνωστό στην σύσκεψη, η πρώτη παρουσίαση της υποψηφιότητας θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, σε χώρο που έχει ήδη παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ν. Σολδάτος, η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σ. Λαναρά, ο πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και ΔΚΕΚΑΠ Αν. Σκαρμούτσος, ο κ. Βασίλης Αρτίκος καθώς και τεχνικοί σύμβουλοι.

unnamed (1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.