Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Μετά τα χρόνια της παράνοιας

Μετά τα χρόνια της παράνοιας

daou

Τώρα που τελείωσαν οι ζουρνάδες των εκλογών καλό είναι να μην ψαχνόμαστε για το πότε θα βαρέσουν τα νταούλια. Και καλό είναι να καθίσουμε να αναλογιστούμε λίγο τι κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί ο παραλογισμός που επικράτησε σε πολλά επίπεδα, τόσο από κυβερνώντες όσο και από διαμαρτυρόμενους πάσης φύσης και συμφέροντος, δεν έφερε μόνο πυρίκαυστους και ανοξείδωτους μέχρι και στη  διακυβέρνηση της χώρας. Έφερε και την πλήρη ανικανότητα συνεννόησης και την  πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Τις τελευταίες μέρες είναι το λιγότερο αν η Αφροδίτη παρουσιάζεται με όπλο από τον ξένο Τύπο, αν πέρασε το δικό μας με τους Ρώσους ή αν ο υπουργός Εξωτερικών μας είπε ότι «δεν είμαστε μαριονέτα των Ρώσων και είμαστε καλά παιδιά». Έχει λίγη σημασία αν τον ρόλο του παλιού Χατζάρα και του Κουρή τον έχει αναλάβει η «Αυγή» ή αν ο Σκάι σου δίνει την εντύπωση ότι θα μας φάνε ζωντανούς οι ξένοι. Αν δεν ξέρεις πότε είπε τα σωστά ο Σούλτς- στις διαρροές έξω από το Μαξίμου που ήταν μέσα στα χάχανα  ή επισήμως μετά όταν ζήταγε να κόψουμε τις πολλές ρητορείες. Διότι δεν άλλαξε ξαφνικά η ελληνική δημοσιογραφία επειδή είναι… αντιπολίτευση ο Πρετεντέρης. Θα αναλάβουν άλλοι, κάπως πιο εναλλακτικά ντυμένοι.

Έχει όμως σημασία που ήδη τρεις ψεύτικες ειδήσεις πέρα από το γέλιο που έφεραν, απέδειξαν και στους ξένους ότι δεν έχουμε ιερό και όσιο. Πρώην υπουργοί γίνονται «φωτοσοπιές» σε εκπομπές που δεν πήγαν και η επικεφαλής των Πρασίνων  νομίζει στ’ αλήθεια ότι ο Καμμένος έβαλε τη βυζαντινή σημαία στη θέση της Ευρωπαϊκής ενώ ζητά από τους αξιωματικούς να μελετούν Παΐσιο!

Κι επειδή «στραβές» θα έρθουν ξανά καλό είναι να μη δοθεί χώρος και πάλι στην παράνοια. Ένας νέος άνθρωπος αυτοκτόνησε στην Αθήνα με καταγωγή από τα μέρη μας και ευτυχώς δεν θα ακούσουμε εκείνα που ακούγαμε σε ανάλογες περιπτώσεις πριν από δυο χρόνια. Έχει βάσανα η οικογένειά του αρκετά, δεν χρειάζεται  και τις μονομανίες μας.

Όσο για την παράνοια που πάει να μας ανακύψει με τα εθνικά ζητήματα τώρα, είδαμε ότι τούρκικα ΜΜΕ λένε ότι ο Τσίπρας έχει καταγωγή από την «βορειοδυτική Τουρκία» κι εκεί νιώθει σαν το σπίτι του. Ε, είναι στο χέρι του να απαντήσει ότι εκεί είναι η ανατολική Θράκη και δεν έφυγαν μετανάστες οι δικοί του στην Ελλάδα, αλλά εθνοτικοί πρόσφυγες. Κάποια ΜΜΕ θα το φροντίσουν κι αυτό πάντως…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.