Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Μετά το χαμό…πρόγραμμα ανάπλασης για πάρκο και αποθήκες Παπαστράτου

Μετά το χαμό…πρόγραμμα ανάπλασης για πάρκο και αποθήκες Παπαστράτου

Διαφώνησε η αντιπολίτευση…

Είναι πια σύνηθες στα δημοτικά συμβούλια Αγρινίου που δίνει το «παρών» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης  Σταμάτης να έχουμε δύο γεγονότα:   συγκρούσεις με τον Παύλο Μοσχολιό και πολλές μπηχτές για τους δημοσιογράφους που όπως εκτιμά (ο Δ. Σταμάτης) υποστηρίζουν τον δήμαρχο.

Έτσι και σήμερα παραλίγο να εκτραχυνθεί η κατάσταση όταν σε απάντηση του κ. Μοσχολιού ο κ. Σταμάτης διέγνωσε ειρωνεία και έντονο ύφος, που τον οδήγησαν στη απειλή ότι θα φύγει. «Θα μάθετε να ακούτε» είπε για να συμπληρώσει ότι δεν επιτρέπει σε κανένα να του μιλάει με ύφος. Για να πάρει την απάντηση από τον Π. Μοσχολιό ότι «και να φύγει δεν θα αλλάξει κάτι, η παράταξη λειτουργεί και όταν δεν είστε εδώ που είναι και το πιο συνηθισμένο!»
Για να μη μείνουμε πάντως στο επίπεδο των εντυπώσεων η ένταση προήλθε και από πληθώρα ερωτήσεων που κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Μοσχολιός-συμπεριλαμβανομένων και δύο του κ. Νικάκη-αλλά και από το ότι ο δήμαρχος ανέγνωσε ένα κείμενο στήριξης των υπαλλήλων του δήμου Αγρινίου, στο οποίο τονιζόταν ότι κάνουν τη δουλειά τους εξαιρετικά και με συνείδηση και η νέα μισθολογική κατάσταση τους πλήττει και τους απειλεί.

Όπως ήταν φυσιολογικό μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση δεν θέλησαν να αφήσουν το πλεονέκτημα σε κάτι τέτοιο στην πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να έχουμε μετά μια πλειοδοσία καταδίκης των νέων μέτρων αλλά και πρόταση για ψήφισμα όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι θα έπαιρναν θέση για το πολυνοσμοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα(σε αυτό επέμενε ειδικά ο κ. Σταμάτης). Τελικά έγινε μια επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Κατσαρή (από πλειοψηφία), Γκρίζη (Πανδημοτική Πρωτοβουλία)  και Δήμα (Λαική Συσπειρωση)που επεξεργάστηκαν ένα κείμενο, στο οποίο όμως, τελικά, ο τελευταίος διαφώνησε με την διατύπωσή του και δεν το προσυπέγραψε, με αποτέλεσμα να… παραχθεί εν τέλει μόνο από τους δύο άλλους της…τριμελούς.
Όπως αναφέραμε υπήρξε και πληθώρα ερωτήσεων για τα θέματα: από τη συμμετοχή του δήμου στη χρηματοδότηση της μελέτης για το θέατρο Στράτου(«θα το φέρουμε στο συμβούλιο» ήταν η δέσμευση δημάρχου) μέχρι για τη διακοπή της χρηματοδότησης του «Χαμόγελου του παιδιού» που ήταν απόφαση λόγω μη συμφωνίας στα εργασιακά.

Η ένταση, πάντως, ανέβηκε όταν ο κ. Σταμάτης κατήγγειλε ότι έχει πληροφορίες πως στο Κοινωνικό Παντοπωλείο γίνονται διακρίσεις ως προς τη ποιότητα των προϊόντων που δίνονται σε κάποιους συμπολίτες μας. Η καταγγελία εξόργισε τον Π. Μοσχολιό σε σημείο να του ζητήσει να μην κάνει τέτοιες αναφορές σε δημόσιο χώρο γιατί είναι επικίνδυνες.

Ανάπλαση πάρκου, «όχι» από αντιπολίτευση

Το ζουμί όμως της ημέρας στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ήταν το πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων που διαχειρίζεται η Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ και στο οποίο το Αγρίνιο έχει έτοιμη πρόταση, όσο το δυνατόν πιο ώριμη, για το Πάρκο και για τις Αποθήκες Παπαστράτου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει επεξεργαστεί ο δήμος με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου και που η αξία του φτάνει τα 14 εκατομμύρια ευρώ. Βασικός άξονας η πλήρης ανάπλαση του Πάρκου αλλά και του αναψυκτηρίου του, η πεζοδρόμηση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης(π.χ. από πλατεία Ειρήνης σε Σουλίου) αλλά και η ένταξη του σχεδίου για τη μεταφορά του δημαρχείου στις αποθήκες Παπαστράτου μετά την ανάπλασή τους, κάτι με το οποίο διαφωνεί η αντιπολίτευση.

Πρέπει να τονιστεί ότι μιλάμε για ανάπλαση σχεδόν ολόκληρου του βορείου τμήματος της πόλης. Πάντως μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση αρνήθηκαν με τη ψήφο τους αλλά αυτή πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας…

Άλλες ειδήσεις που προέκυψαν κυρίως από απαντήσεις ερωτήσεων ήταν πως στη νότια περιοχή της πόλης σχεδιάζεται-ίσως και στα όρια του πάρκινγκ που έχει γίνει εκεί-ένας μεγάλος παιδότοπος, όπως και ότι εντός των ημερών αναμένεται να μπει προς συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο που θα αποκόπτει οριστικά το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο από τα Γιάννενα αναθέτοντας στην ουσία την υπηρεσιακή του διευκόλυνση προσωρινά στο Παν/μιο της Πάτρας.

Το Εφετείο και η  οδός Γεωργίου Σταμάτη

Σημαντική φόρτιση υπήρξε όταν πήρε το λόγο ο κ. Μοσχολιός για το θέμα του Πάρκου και θέλησε να εκφράσει τη λύπη του, όπως είπε, πρώτα για το γεγονός ότι ο κ. Δήμας είπε σε κάποια παρέμβασή του ότι ψεύδεται και κατόπιν γιατί ο κ. Σταμάτης είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ότι στα εγκαίνια του Εφετείου δεν αναγνωρίστηκε ούτε ο ρόλος του πατέρα του που ίδρυσε το δικαστικό μέγαρο στο Αγρίνιο. Εκεί ο δήμαρχος του θύμισε ότι επίτηδες δεν έκανε αναφορά σε σύγχρονα πολιτικά πρόσωπα, αλλά έχει δώσει το όνομα του Γεωργίου Σταμάτη στο δρόμο που περνά από την μια είσοδο του Εφετείου, κάτι που ο Δ. Σταμάτης δήλωσε ότι αγνοούσε μέχρι σήμερα!

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.