Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Μεταναστευτικό και σενάρια που φέρουν ως στρατόπεδα της Αιτ/νίας να μετατρέπονται σε κέντρα υποδοχής

Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολεί περισσότερο την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό.
Από τη δίνη αυτή του προβλήματος σενάρια μπλέκουν ακόμα και την Αιτωλοακαρνανία: Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για μετατροπή στρατοπέδων του νομού μας σε κέντρα υποδοχής μεταναστών.
Από όλα αυτά βέβαια τίποτα δεν είναι χειροπιαστό και ανήκουν στη σφαίρα των φημών.
Μια επίσημη απάντηση είχαμε σήμερα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο συνάντησε χθες 25/01/2010, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα μετατροπής του στρατοπέδου του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων σε κέντρο υποδοχής μεταναστών, αλλά ούτε και υπάρχει στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η παραμικρή σκέψη υποβάθμισης του στρατοπέδου. Απεναντίας το επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με το δήμο σχεδιάζονται πρωτοβουλίες αναβάθμισης της σχέσης των αξιωματικών και οπλιτών με την τοπική κοινωνία.
Από κεί και πέρα το μεταναστευτικό, αντί να προσεγγιθεί επί της ουσίας, έχει γίνει δυστυχώς μπαλάκι στο γήπεδο μικροπολιτικών ή μακροπολιτικών αν θέλετε αντιπαραθέσεων.
Η περίπτωση της Νομικής είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Μένει να δούμε το επόμενο διάστημα ποιες θα είναι οι εξελίξεις πάνω στο ευαίσθητο αυτό κοινωνικό ζήτημα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.