Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Μεταφορά εκκρεμών υποθέσεων από το Εφετείο της Πάτρας στο Αγρίνιο

Μεταφορά εκκρεμών υποθέσεων από το Εφετείο της Πάτρας στο Αγρίνιο

Σιγά σιγά αρχίζουν να τίθενται οι πρώτες βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα αυτές που αφορούν την έναρξη εκδίκασης υποθέσεων σε αυτό. Έτσι, η αρχή γίνεται με τον Ν. 4022/2011 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄ 219 αυτή τη Δευτέρα και αφορά την εκδίκαση πράξεων διαφθοράς Πολιτικών και Κρατικών Αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις.

Ειδικότερα, οι σχετικές πολιτικές υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον του Εφετείου Πατρών και υπάγονται εφεξής στην αρμοδιότητα του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος μεταφέρονται και εκδικάζονται από τα τελευταίο. Παράλληλα και οι εν λόγω ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν σε οποιοδήποτε στάδιο είτε της προδικασίας είτε της διαδικασίας στο ακροατήριο ενώπιον του Εφετείου Πατρών και της αντίστοιχης Εισαγγελίας Εφετών διαβιβάζονται στην Εισαγγελία του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος.

Σχετικά με την τελετή εγκαινίων του Εφετείου, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου ρυθμίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να είναι όλα έτοιμα και άρτια οργανωμένα τη συγκεκριμένη ημέρα. Μάλιστα, όπως σας έχουμε αναφέρει ξανά, σίγουρα στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών ανώτατοι εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου λέγεται ότι θα παραστεί και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.