Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Μεϊμαράκης στο Επιμελητήριο: Ο λογαριασμός της διαμαρτυρίας έφτασε τα 90 δις (video)

Μεϊμαράκης στο Επιμελητήριο: Ο λογαριασμός της διαμαρτυρίας έφτασε τα 90 δις (video)

1Κάλεσμα στους πολίτες να σκεφτούν και να ψηφίσουν συνειδητά απηύθυνε από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι το κόμμα του προσπάθησε να αποφύγει «τις περιτές εκλογές στις οποίες οδήγησε», όπως ανέφερε, «τη χώρα ο κ. Τσίπρας», αλλά είναι έτοιμο και συσπειρωμένο ώστε να επαναφέρει στις τάξεις του τους ψηφοφόρους που είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, είτε απείχαν, είτε για άλλους λόγους, όπως το μεταναστευτικό, ψήφισαν ακραίους χώρους. «Όλοι αυτοί, ίσως άθελά τους, ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά και τον έφεραν πρώτο κόμμα με τα γνωστά αποτελέσματα», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα διαμαρτυρίας δεν είχε ούτε τη γνώση, ούτε τη θέληση, ούτε την πείρα για να κυβερνήσει. «Ενενήντα δις ευρώ δεν είναι μεγάλος λογαριασμός μόνο για διαμαρτυρία;», αναρωτήθηκε.

Τον αρχηγό της ΝΔ προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής σε πάνελ όπου ακόμα βρέθηκε ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Κώστας Σύρος. Ο κ. Τσιχριτζής ανέφερε ότι ουσιαστικά τα αιτήματα που έθετε το Επιμελητήριο από το 2003 παραμένουν ίδια καθώς οι μεγάλοι οδικοί άξονες δεν επικοινωνούν μεταξύ τους ενώ και το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο και το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι ήταν τα μοναδικά στην Ελλάδα θύματα του «αλήστου μνήμης», όπως είπε, υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέφερε πως και η ίδια η ΝΔ παλαιότερα αντί να βοηθήσει τους χιλιάδες μικρούς επιχειρηματίες, που είναι η ίδια η οικονομία της χώρας, «ασχολήθηκε μόνο με τις 150 οικογένειες του ΣΕΒ», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει χαριτολογώντας και την σύμπτωση ότι όποιος υποψήφιος για την πρωθυπουργία έχει περάσει από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εδώ και πολλά χρόνια, τελικά κερδίζει και τις εκλογές.
epi- meimarakis epimelitirio agrinioΟ κ. Μεϊμαράκης αφού αποδέχτηκε «με χαρά» , όπως είπε, αυτή τη σύμπτωση επιτέθηκε με σφοδρότητα προσωπικά στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι επιθυμεί απλά να αποδράσει διότι δεν πιστεύει αυτά που υπέγραψε και σκοπεύει για άλλη μια φορά να επιστρέψει την εντολή που θα λάβει στον ελληνικό λαό με την πρώτη ευκαιρία. «Στο πολίτευμά μας δεν δικαιούμαστε να μην κυβερνάμε και να βάζουμε τον λαό συνεχώς στη διαδικασία των εκλογών λόγω της δικής μας ανικανότητας. Δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί ένας δήμαρχος να εξαντλεί τη θητεία του και μια κυβέρνηση όχι. Εμείς θέλουμε καθαρή εντολή από τον λαό για να κυβερνήσουμε φυσικά με συνεργασίες και συνθέσεις ιδεών».
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε με το γνωστό του ιδιαίτερο τρόπο ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις δεν κρίνονται με βάση το πόσο κράτησαν αλλά με το αποτέλεσμά τους ουσιαστικά κατηγορώντας τη λογική, όπως ανέφερε, που λέει «το παιδί διαπραγματεύτηκε και δεν μπόρεσε διερωτώμενος αν μπορεί ένας πρωθυπουργός να λέει «υποτίμησα τη δύναμη των τραπεζών και τους συσχετισμούς που ήταν απέναντί μας.
Αναφορικά με τους τρεις πυλώνες που περιέχει η νέα συμφωνία(μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομικό, αναπτυξιακά ή υφεσιακά μέτρα)είπε ότι η ΝΔ έχει το πλεονέκτημα γιατί πιστεύει στις αλλαγές και στην ελεύθερη οικονομία λέγοντας ότι για τους μικρομεσαίους και για την επιχειρηματικότητα το πλήγμα από τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγαλύτερο από ότι για τους μεγάλους.
Τέλος θύμισε ότι η ΝΔ έκανε σημαντική δουλειά για να μην περάσει το 23% στα ιδιωτικά σχολεία καθώς αντίκειται κάτι τέτοιο στην κοινοτική νομοθεσία, ενώ και για τους αγρότες έδωσε μάχη για να είναι πιο ήπια τα μέτρα για την φορολογία τους. «Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι εμείς άμεσα θα φτιάξουμε κλιμάκια που θα επισκεφτούν τον κ. Γιούνκερ για να μην χαθεί ούτε ευρώ από τους πόρους του ΕΣΠΑ λόγω καθυστερήσεων και λάθος χειρισμών από τους προηγούμενους».
«Ξέρω ότι αν σκεφτούν λογικά οι ψηφοφόροι, ότι κι αν ψήφισαν πριν, θα προτιμήσουν εμάς ανεξάρτητα από τα λάθη που κάναμε. Γιατί από την αριστερή μελαγχολία που διαβάζω και τις παρεμβάσεις σαν τη χτεσινή των «53» στον ΣΥΡΙΖΑ που θυμίζουν νέα Πλατφόρμα και θα μας πάνε πάλι σε εκλογές, πρέπει να πάμε σε εθνική ανάταση», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

4 5

unnamed (1)

epi- meimarakis epimelitirio agriniounnamed (2)

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Γιώργος Κοντοπάνος

  Περίμενε Βαγγέλα 20 μέρες να δείς πού θα πάει ο δικός σου λογαριασμός, να..ούμε….

 2. Π. K.

  Τα 90 δις είναι το έλασσον, κ. Μειμαράκη.
  Το μείζον είναι η ….οδύνη που προεκλήθη
  σε κάθε πνευματικώς επιβιούντα εξ ημών, από την υποτίμηση της νοημοσύνης μας !

  Μέσα σε 7 μήνες :
  1. Γελοιοποιήθηκε κάθε έννοια αξιοπιστίας!

  2 Ταπεινώθηκε μέχρις εξευτελισμού κάθε έννοια συνεπείας !

  3. Θεοποιήθηκε το ψέμα !!! (Είπαν περισσότερα ψέματα, από όσες αναπνοές πήραν).

  4.Αθετήθηκαν όλες , μα όλες, οι υποσχέσεις, πλην των εξής τριών:
  -Επαναπροσλήφθηκε ο εσμός των “κοπριστριών” – ψηφαλάκια γαρ-, εις δόξαν του αρχιδημοκράταρου 12% !
  – Επαναλειτούργησε το άνδρο των κηφήνων, αργόμισθων της αμαρτωλής ΕΡΤ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24/άωρη κρατικοδίαιτη αισχρή προπαγάνδα υπέρ της επαγγελλόμενης το ….”νέο” ήθος (sic) πρώτης φοράς αριστεράς( Ο Θεός να μας φιλάει) !!!!!
  -Ανεβίωσαν οι αιώνιοι φοιτητές ( χρήσιμοι γαρ) και οι προσληφθέντες με πλαστά πτυχία απατεώνες νεοέλληνες Δημόσιοι Υπάλληλοι, προς δόξαν της δικαιοσύνης και εις πείσμα των κορόιδων, που έμειναν άνεργοι, επειδή δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, προκειμένου να πάρουν και αυτοί εκείνο το πλαστό κ@λόχαρτο !!!
  ( Και μετά κλαυθμυρίζουν, ως μωρές παρθένες, ότι τάχα οι δανειστές είναι σκληροί απέναντί τους και αυτό τους φταίει, όταν απέναντι των προκατόχων τους – και χωρίς να έχουν προβεί (εκείνοι) σε μονομερείς ενέργειες, τουναντίον δε – ήταν το ίδιο, αν όχι περισσότερο σκληροί, και αυτό το ήξεραν, ή, αν δεν το ήξεραν, δεν είναι ικανοί να διοικήσουν ούτε περίπτερο).

  5. Γελοιοποιήθηκε ανά την Υφήλιο η πατρίδα μας στο πρόσωπο κάποιου Καραγκιόζη,¨”ξεβράκωτου”, ελεεινού “μπαρουφα”λόγου και του μέντορά του, τρισμέγιστου Αλέξη, που τώρα παριστάνει ότι δεν τον γνωρίζει.

  6. “Παρασώλησε” το πανελλήνιο μπροστά σε μια εγωπαθή, εκνευριστική, δοκησίσοφο, προκλητική, παρανοϊκή, σιχαμερή και προ πάντων αυτιστική εκπρόσωπο σοβαρού θεσμού.

  7. Γονάτισε το Δημόσιο από τους αναρίθμητους διορισμούς σε ρυθμό δαιμονιωδώς ιλιγγιώδη – τηρουμένων των αναναλογιών χρόνου και αριθμού – κοπριτών ημετέρων, εκ μέρους του πολυθρύλητου…………………………………………”νέου” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( Ώ του απίθμενου θράσους ):
  Του ΣΥΡΙΖΟ – ΖΩΙΚΟΥ βδελύγματος της πιο σιχαμερής παλαιοκομματικής σαπίλας !!!

  8. Ευήβρε και υιοθέτησε την πιο ….επαναστατική θεωρεία, που σπάει δημοκρατικά κόκαλα :

  -Ψήφισα, αλλά δεν συμφωνώ.
  -Κέρδισα τις εκλογές ως αντιμνημονιακός ταυρομάχος,ξευτελίστηκα επειδή με πρόδωσαν οι αλήθειες που παρέβλεψα, γελοιοποιήθηκα επειδή έταξα τα πάντα στους πάντες ανοήτως,
  και μόλις έγινα πρωθυπουργός, διεπίστωσα ότι έλεγα μ@λ@κίες ,
  κατέστρεψα άθελά μου μια ολόκληρη χώρα
  – έγινα ο πιο χυδαίος μνημονιολάγνος, επειδή διεπίστωσα ότι αντί να τους χορέψω στον ρυθμό των νταουλιών, μου τα έχωσαν τα νταούλια, μαζί με τα δοξάρια τους στον Κ@λ@ μου,
  και τώρα σας ζητώ να μου δώσετε μια ευκαιρία να …..σας σώσω !!!!!!!!!!!!!

  9. Κατάφερα να διχάσω απολύτως την Ελληνική κοινωνία με ένα Δημοψήφισμα, που θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο ηλιθιότητας ( δεν θα αναφερθώ στην οικονομική παράμετρο, γιατί εμπεριέχεται στον τίτλο τούτου δω του άρθρου).
  και
  10. Κατάφερα – και αυτό είναι το δεινότερον- να καταστήσω την Ελλάδα θέατρο παραλόγου, όπου σταυροκοποιέται (η ανθρωπότητα ) μπροστά σε αυτό το φαινόμενο, που την αφήνει άφωνη :
  Να εξακολουθεί να απολαμβάνει – δημοσκοπικής – προτιμήσεως στην πρώτη θέση ποιός ;;;;;;
  Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας, ο σαλτιμπάγκος της πολιτικής ζωής των ημερών μας, ο άνθρωπος που είπε τα περισσότερα ψέματα από οποιονδήποτε άλλον στην σύγχρονη πολιτική ιστορία, ο χυδαίος εκμαυλιστής της κάθε αφελούς …..Μαίρης Τ., ο πιο απαίδευτος πολιτικός της Ελληνικής ιστορίας (πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς , με έναν αρχηγέτη των καταλήψεων), ο πονηρός γόης που σαγήνευσε το πόπολο (αναλόγως με το επίπεδό του) !

  ΥΓ. Μπορείτε να το εκλάβετε ως άρθρο, Μαίρη Τ.
  Συ δε φίλτατε Κώστα, έκλαβέ το ως αφορμή συζητήσεως.

 3. Μαίρη Τ.

  Με θυμηθήκατε Π.Κ.!!! Αυτό είναι άρθρο ολόκληρο στ’ αλήθεια! Αυτά που αναφέρεις εδώ εσύ ούτε ο ίδιος ο Μεϊμαράκης δε θα μπορούσε να τα πει, μόνο ο Άδωνης αν ήταν αρχηγός!!! Μερικά ισχύουν όχι όλα όμως είναι υπερβολές μερικά!!!!! Θα ήσουν δίκαιος αν έγραφες και πόσα κακά έκαναν οι προηγούμενοι μέσα σε πολλά χρόνια, πόσους διόρισαν εκείνοι και πως εξαιτίας εκείνων φτάσαμε τώρα εδώ που είμαστε…… Είπαμε δικαιοσύνη φίλε Π.Κ. και όχι μόνο ενός κόμματος ενώ τα άλλα είναι άφθαρτα και δεν μας πείραξαν καθόλου!!!! Ούτε ο Θεός δεν το πιστεύει αυτό!!!!!!

 4. Π. K.

  Καλή μου Μαίρη Τ. ,
  Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο ( ότι τα άλλα κόμματα εξουσίας,ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι αναμάρτητα).
  Άπαγε της βλασφημίας ! Θα ήμουν παντελώς απαράδεκτος.
  Όμως:
  Πρώτον , αυτοί τιμωρήθηκαν για τα λάθη και τις αστοχίες τους.
  Δεύτερον ,το εκ του ασφαλούς 15/χρονου (κατ ΄’αλλους 70/χρονο) πάρτι της εύκολης και αδίστακτης κριτικής από τη θέση της αντιπολίτευσης αυτού του εσμού που αυτοαποκλήθηκε “πρώτη φορά Αριστερά” ΄τέλειωσε στις 26 Ιανουαρίου και ταυτόχρονα άρχισε να σημαίνει το “ξεβράκωμα” των ανίκανων πολιτικών απατεώνων, που όντες ολιγόνοες, υποσχέθηκαν βλακωδώς τα πάντα στους πάντες και μετά ήλθε ……..η γελοιοποίηση !
  Τρίτον, μίλησα για : ” ….από τους αναρίθμητους διορισμούς σε ρυθμό δαιμονιωδώς ιλιγγιώδη – τηρουμένων των αναλογιών χρόνου και αριθμού ” !
  (Εννοείται, εν συσχετισμώ προς τους άλλους που καταδικάστηκαν και καλώς) .
  Τέταρτον, θα ήθελα πραγματικά να σας ρωτήσω καλή μου Μαίρη Τ, αυτό το
  “…….εξαιτίας εκείνων φτάσαμε τώρα εδώ που είμαστε…”, που γράφετε, θεωρείτε ότι καταμερίζεται δικαίως σε όλους ;;;;;
  Για παράδειγμα, η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ υπέγραψε το 2ο μνημόνιο και μας κόστισε όσο μας κόστισε.Πόση ευφυΐα χρειάζεται κανείς, για να αντιληφθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2014, παρ ‘όλη την “φτώχεια” μας είμαστε “άρχοντες” μπροστά στην κατάντια του Αυγούστου του ιδίου έτους;;;;;; (Ελπίζω να μην χρειάζεστε παράθεση ντοκουμέντων, γιατί θα υποτιμούσα την νοημοσύνη σας, αν άρχιζα να τα απαριθμώ). Και το κακό είναι ότι δεν έγινε τυχαία. Προκλήθηκε κατά τρόπο χυδαίο και ξετσίπωτο από τους πανίβλακες, εγωπαθείς επίδοξους σωτήρες, την ώρα που άρχισε να διαγράφεται ανοδική πορεία- που ναι μεν θα ήταν σωτήρια για την πατρίδα, θα ήταν όμως και η καταστροφή για τις μωροφιλοδοξίες του κόμματος που τώρα ξευτελίστηκε συμπαρασύροντας όμως και την πατρίδα σ ‘αυτήν την καταστροφή!
  Τρομάρα τους !
  Πάντως, ελπίζω κάποια στιγμή να βρω το χρόνο για να γράψω την ολιστική άποψή μου σχετικά με την σύγχρονη πολιτική μας ιστορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.