Τρίτη, Ιούλιος 23, 2019

Με αναφορές στους πεσόντες η εκδήλωση κοπής πίτας των Αποστράτων (φωτο)

DSCN7885

 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι Απόστρατοι της Αιτωλοακαρνανίας στα γραφεία του συλλόγου τους, νωρίτερα το απόγευμα.

Στην εκδήλωση, παρότι είχε εορταστικό χαρακτήρα, δεν έλειψαν οι αναφορές στις ένδοξες ένοπλες δυνάμεις αλλά και σε πεσόντες Αιτωλοακαρνάνες όπως ο Κώστας Αλεξανδράκης απ τη Μεγάλη Χώρα, το μαχητικό αεροσκάφος του οποίου έπεσε σε διατεταγμένη υπηρεσία το 2000 ή ο Βασίλης Παναγόπουλος από το Αγρίνιο που έπεσε το ’74 σε πτήση προς τη Κύπρο, συγγενείς των οποίων ήταν παρόντες στη σημερινή τελετή.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών νομού Αιτωλοακαρνανίας, αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία κ. Ηλίας Τσακίρης καταρχάς ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης που έψαλε και ευλόγησε την πίτα, τον  αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Β. Αντωνόπουλο, αντιδημάρχους, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου, εκπρόσωπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, τον διοικητή της Π.Υ Αγρινίου, εκπρόσωπους του Αεροπορικού Αποσπάσματος, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, εκπρόσωπους του δήμου Αγρινίου, φορέων και συλλόγων της περιοχής που παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

Εν συνεχεία μίλησε για μια περίοδο που απαιτεί στρατηγική εθνικής ασφαλείας και κατάλληλη τακτική προβολής ισχύος. «Και τα δύο δυσχεραίνονται όμως από διαφοροποιήσεις παραγόντων λόγω της κρίσης, όπως οι επιπτώσεις των περικοπών στις ένοπλες δυνάμεις, η διάσπαση της κοινωνικής συνοχής και άλλα πολλά. Καλούμε όλους να τηρήσουν τη δέουσα ψυχραιμία», ανέφερε ο ίδιος, ενώ τόνισε: «Οι ελάχιστοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία όμως συνάδελφοί μας, δηλώνω κατηγορηματικά πως, όπου παρανομούν και εμπλέκονται με μαύρο χρήμα ας τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι ένοπλες δυνάμεις, σε όποιον σκεφθεί να μας βλάψει ή να διεκδικήσει έστω και μια σπιθαμή εδάφους, το κόστος θα είναι υψηλό. Ακόμη μπορούμε να επιβάλουμε ένα τέτοιο κόστος. Ο Θεός ας ευλογεί την Ελλάδα και να την βοηθά να βρίσκει το δρόμο της εθνικής ομοψυχίας και της προόδου πάνω σε αυτή την ευλογημένη γωνιά της γης» ανέφερε.

 

DSCN7881

DSCN7892

DSCN7894

DSCN7904

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.