Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Με αφορμή τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο

κατάληψη-πανεπιστήμιο2Αγρίνιο, 17-6-2015

Με αφορμή τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο

Και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Για άλλη μια φορά μεθοδεύεται η μεταφορά των Πανεπιστημιακών τμημάτων στην Πάτρα. Και οι φοιτητές ψήφισαν υπέρ αυτού που τους προτείνεται (κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γι΄αυτό) βάζοντας ως προϋποθέσεις : δημόσια –δωρεάν φοιτητική μέριμνα, κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων και πρόσληψη διδακτικού προσωπικού , ώστε να διεξάγεται ανεμπόδιστα όλο το πρόγραμμα σπουδών. Και αν αυτά τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν εδώ, γιατί θα υλοποιηθούν στην Πάτρα; Από ποιες ψεύτικες υποσχέσεις παρασύρονται για να συναινέσουν σ΄ αυτήν την αχαϊκή μεθόδευση;
Τι να πω. Ως κάτοικος αυτής της πόλης Αγρινίου και αυτού του νομού Αιτωλοακαρνανίας αισθάνομαι «ριγμένη», «προδομένη». Ό, τι καλό γίνεται σ΄ αυτόν τον τόπο καρκινοβατεί ή ανακαλείται (Ιονία οδός, Πλατυγυάλι, Πανεπιστήμιο Αγρινίου για δεύτερη φορά στην Πάτρα).
Την Αιτωλοακαρνανία τη θυμούνται, όταν είναι να απομυζήσουν τους φυσικούς πόρους της (ύδρευση Αθήνας, Θεσσαλία- εκτροπή Αχελώου) και σαν τον «απόπατο» για να πετάξουν τα σκουπίδια τους (πρώτα η Ηλεία και μεθοδεύεται και της Αχαϊας).
Αν οι Αχαιοί επιμένουν στην απομάκρυνση των τμημάτων από το Αγρίνιο, τότε θα πρέπει να αντιδράσουμε με ένα δυναμικό τρόπο : να μην επιτρέψουμε τη μεταφορά σκουπιδιών στην Αιτωλοακαρνανία, να τους αφήσουμε να φάνε τα σκ…. τους.
Και επιτέλους είναι καιρός να προτάξουμε σοβαρά το αίτημα χωριστής περιφέρειας, της «Περιφέρειας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος», που να μπορεί να διαχειριστεί πραγματικά τα ζητήματα της περιοχής.

Ελένη Μαρσέλλου

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ.ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΙ.

  2. Μαίρη Τ.

    Συμφωνώ απόλυτα με τη συντάκτρια του μικρού αλλά γεμάτο ουσία αυτού κειμένου! Λυπάμαι κι εγώ για τις αλήθειες που γράφει, λυπάμαι περισσότερο όμως που για τα προβλήματα του νομού και της πόλης μας και τη λύση τους νοιαζόμαστε περισσότερο εμείς οι πολίτες απ’ τους υπεύθυνους… Οι οποίοι υπεύθυνοι “ξυπνάνε” πάντα “κατόπιν εορτής”, όταν τα κακά έχουν γίνει… Τα πήραν ΟΛΑ απ’ το Αγρίνιο και σαν αντάλλαγμα ετοιμάζονται να μας φορτώσουν και τα σκουπίδια!!! Τι να πω, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!!! Ας είσαι καλά agrinionews που μας πληροφορείς για όλα που συμβαίνουν και μας δίνεται η ευκαιρία να λέμε τη γνώμη μας! Εγώ συνέχεια θα σχολιάζω και σ’ όποιους αρέσω!!!

  3. Αγρινιωτης

    Διαρκής επιτροπή αγώνα για την ίδρυση (ξανά) αυτόνομου πανεπιστημίου στο Αγρίνιο . Όχι άλλη ήττα για το Αγρίνιο . Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ να πιέσει το Υπουργείο σε αυτή τη κατευθυνση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.