Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Με δανεικά τα δικαστικά έξοδα του Αρχιφύλακα

Προσφυγή κατά της απόφασης προφυλάκισης. Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο αδελφός του προφυλακισθέντος αρχιφύλακα της Δίωξης Αγρινίου και η σύζυγός του μιλούν στη «Συνείδηση» για την αθωότητά του… και για την άθλια οικονομική κατάσταση της οικογένειας: «Καταθέσαμε στη δικαιοσύνη τα βιβλιάρια καταθέσεων όλων των συγγενών. Ζητάμε να μας «ξεσκονίσουν» και να λάμψει επιτέλους η αλήθεια»
Στην Ελλάδα της μίζας, της απατεωνιάς, της ατιμωρησίας, στην Ελλάδα όπου ο πάσης λογής και φύσεως εγκληματίας κυκλοφορεί ελεύθερος και χαίρεται τη ζωή του, εις υγείαν των κορόιδων βέβαια, η «κάθαρση» εξαντλήθηκε στο πρόσωπο του αρχιφύλακα της Δίωξης Αγρινίου, ενός πραγματικά φτωχού ανθρώπου, ο οποίος απλώς έκανε τη δουλειά του με ζήλο και αυτοθυσία. Οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. φυσικά, συνεχίζονται. Αντιδράσεις συμπαράστασης, αντιδράσεις… υπέρ του δικαίου.

Στην περιοχή, λίγο – πολύ γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Και αυτό ακριβώς το στοιχείο ήταν εκείνο που μας επέτρεψε απ’ την πρώτη στιγμή να εκφράσουμε δημόσια την έκπληξή μας για τα όσα καταλογίστηκαν στον αρχιφύλακα της Δίωξης. Για έναν άνθρωπο που η οικογένειά του με δανεικά προσπαθεί τώρα να καλύψει τα δικαστικά έξοδα. Όπως βεβαιώνει στη «Συνείδηση» ο αδελφός του προφυλακισθέντος αρχιφύλακας κ. Θεόδωρος (και η σύζυγός του), τα έξοδα αυτά, μαζί μ’ εκείνα των αναγκαίων μετακινήσεων, ανήλθαν στο ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ. Χρήματα που ασφαλώς δεν υπήρχαν, που συγκεντρώθηκαν όμως απ’ την ίδια την οικογένεια, απ’ τους στενούς συγγενείς που έκαναν τα αδύνατα – δυνατά. Ο αρχιφύλακας έχει τρία ακόμη αδέλφια, τα δύο εκ των οποία άνεργα. Όπως και η σύζυγός του, όπως και η μεγάλη του κόρη που μόνη μεγαλώνει το παιδί της. Υπάρχουν δύο ακόμη, μικρότερα παιδιά στην οικογένεια. Άλλες πηγές εισοδημάτων ή περιουσία φυσικά δεν υπάρχει. Και όπως μας πληροφορεί ο κ. Θεόδωρος, βρίσκονται ήδη στη διάθεση των δικαστικών αρχών για αξιοποίηση τα βιβλιάρια καταθέσεων όλων των συγγενών, η δε οικογένεια έχει δηλώσει πρόθυμη σε κάθε έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί πως το παραμικρό οικονομικό όφελος δεν υπήρξε απ’ όλη αυτή την ιστορία, άρα και η αθωότητα του αρχιφύλακα, ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο αδελφός και η σύζυγός του στη «Συνείδηση», το μόνο που έκανε ήταν… η δουλειά του. Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, όπως προαναφέραμε, με φιλότιμο και επιμονή, με όσους κινδύνους ελλοχεύει η δράση ενός αστυνομικού σε μια τέτοια υπηρεσία.

Φώτης Μπερίκος-ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.