Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Με επιτυχία διεξήχθη το πρώτο Camp- Toυρνουά Μπάσκετ.

Με επιτυχία διεξήχθη το πρώτο Camp- Toυρνουά Μπάσκετ.
Με την συνεργασία των αθλητικών συλλόγων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και των Αργοναυτών Αγρινίου διεξήχθη από 22 μέχρι 24 Απρίλη 2009 το πρώτο Camp -Τουρνουά Μπάσκετ. Στην πολυσύνθετη αυτή αθλητική διοργάνωση που αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη επιστημονικά εκδήλωση για το μπάσκετ στο χώρο της Δυτ. Ελλάδας συμμετείχαν οι ομάδες παίδων της ΓΕΑ, του Έσπερου Πατρών, καθώς επίσης και οι ομάδες κορασίδων των Αργοναυτών Αγρινίου, του Έσπερου Πατρών, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης .

Στο Camp δίδαξαν διακεκριμένοι προπονητές όπως οι Θεόδωρος Μπουλάτογλου, Αλέκος Δάγλας, Δημήτρης Καραμιχάλης και με την συνεργασία τοπικών προπονητών μετέδωσαν στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες γνώσεις, που θα τους βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό στην αρτιότερη τεχνική και φυσική τους κατάρτιση καθώς επίσης και στο να διαμορφώσουν την αθλητική και την κοινωνική προσωπικότητά τους.
Τόσο το επίπεδο του Camp όσο και εκείνο του τουρνουά υπήρξε άρτιο και έθεσε πολύ υψηλά πλέον τον πήχη για την διεξαγωγή στο μέλλον αναλόγων εκδηλώσεων.
Η συνεργασία των δύο συλλόγων, της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και των Αργοναυτών στην συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε την απαρχή μιας σειράς εκδηλώσεων που σκοπό θα έχουν την ορθολογιστική ανάπτυξη του αθλήματος του μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή.
Στη θεματολογία του Camp μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταν (και διδάχθηκε στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες) κινητική αξιολόγηση , τεχνική κατάρτιση, αγωνιστική συμπεριφορά κ. α. Επίσης έγινε επιστημονική αξιολόγηση μέσα από μετρήσεις, αναλύσεις, δοκιμασίες και ειδικά τεστ, στοιχεία απαραίτητα για την εξέλιξη των μικρών αθλητών.
Πολύ σημαντική επίσης για την σωματική διάπλαση και την σωστή διατροφή , υπήρξε η διάλεξη του διδάκτορα εφαρμοσμένης διαιτολογίας κ.Μπιρμπίλη Εμμανουήλ, επιστημονικού συνεργάτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε αθλητικό υλικό, ισοτονικά συμπληρώματα, ενώ θα ταχυδρομηθεί πλήρης φάκελος με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, τις σωματομετρικές αναλύσεις, καρτέλα αξιολόγησης αθλητικών ικανοτήτων, δίπλωμα συμμετοχής, αναμνηστικές φωτογραφίες κ. α.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΕΤΣΑΣ (ΓΕΑ)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΑΨΑΣ (ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.