Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Μεγάλη συμμετοχή στη Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Μεγάλη συμμετοχή στη Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

ενωση γονέων

Με επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 8 Μάρτη 2015 Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Αγρινίου, στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου το οποίο και η Ένωση ευχαριστεί για τη διάθεση του χώρου.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη:

Συμμετείχαν εκπρόσωποι 25 ταμιακώς τακτοποιημένων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, αρκετά περισσότεροι από το απαιτούμενο 1/3 βάσει καταστατικού και μετά το καλωσόρισμα από τον Γραμματέα κ. Κων/νο Τσόλκα και την εισήγηση από τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Γούναρη, ακολούθησαν τοποθετήσεις από αρκετούς εκπροσώπους, ερωτήσεις προς το προεδρείο και τον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής κ. Σπύρο Αδάμη, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγρινίου και Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου. Παραβρέθηκε επίσης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Φώτης Παπούτσης. Στη Συνέλευση προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Αγρινίου (ΚΕΣΥΠ) κα Σωτηρία Φαναριώτη και κ. Σπυρίδων Τριανταφύλλης. Η κα Φαναριώτη ενημέρωσε εκπροσώπους και γονείς για τη δράση του Κέντρου και τη σημασία της σωστής επιλογής στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Αναπτύχθηκε πλούσια θεματολογία και δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωστοποιήσουν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία και να θέσουν σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμό για τα γενικότερα θέματα παιδείας στην πόλη του Αγρινίου και στη χώρα μας.   Έγινε εκτενής αναφορά για τις συνθήκες διαβίωσης των μαθητών, τις μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές, την ανυπαρξία χώρων άθλησης και εκδηλώσεων, την έλλειψη εργαστηρίων και γενικά στην ανυπαρξία σύγχρονων σχολείων που να πληρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Τονίστηκε απ’ όλους και με πολλά παραδείγματα το τεράστιο κενό των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου να επιλύσουν ακόμα και τα πιο απλά προβλήματα στις υποδομές, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Δήμος να καταφεύγει πολλές φορές σε ιδιώτες.

Έγινε ανάλυση στις αιτίες που προκαλούν τα φαινόμενα της  απαξίωσης των δημόσιων σχολείων, όπως είναι η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, τα κενά στις θέσεις και στις ειδικότητες των εκπαιδευτικών, τα πολυπληθή τμήματα των τάξεων, τα κακογραμμένα βιβλία, η μη λειτουργία των Σχολικών Συμβουλίων, οι συχνές αλλαγές στα προγράμματα και στις κατευθύνσεις του Υπουργείου (π.χ. νέο λύκειο, τράπεζα θεμάτων, αυτοαξιολόγηση, κ.λπ.) που έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά τελικά να μην μορφώνονται.

Σχολιάστηκε επίσης η ανυπαρξία νομικού πλαισίου και η αδιαφορία του Υπουργείου για τη χορήγηση πιστοποιήσεων σε ξένες γλώσσες ή στους υπολογιστές, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το καθεστώς της χορήγησής τους από τα παραστήματα ξένων Πανεπιστημίων και Κολλεγίων, έτσι ώστε οι γονείς να επιβαρύνονται με υπέρογκα έξοδα.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα ότι οι γονείς με την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους, τη μόνιμη παρουσία τους και το ενδιαφέρον τους για τα θέματα της παιδείας προς το συμφέρον της λαϊκής οικογένειας και τη συνεχή αγωνιστική τους διάθεση μπορούν να διεκδικήσουν από την πολιτεία και τελικά να πετύχουν να ανατρέψουν  τη ζοφερή κατάσταση και στην Παιδεία. Να αυξηθούν τα κονδύλια, να καλυτερέψουν οι συνθήκες, να προστατέψουμε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των σχολείων μακριά από κάθε είδους χορηγούς, να ανακτήσουμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή. 

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στη Γ.Σ. και βοήθησαν αυτή να πετύχει. Η επόμενη θα είναι εκλογοαπολογιστική και θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2015.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Αποστόλης Γούναρης                     Κώστας Τσόλκας

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.