Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Με επιτυχία η δεύτερη εξόρμηση με τηλεσκόπια της Αστρονομικής

5 4 3 2

6 1

Για την επιτυχή δεύτερη εξόρμηση της με τηλεσκόπια αναφέρεται η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος με ανακοίνωση της:
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αστροβραδιά στο Εμιλέον, το Σαββάτο 27 Ιουνίου. Προλόγησε ο πρόεδρος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρίας Δυτικής Ελλάδος. κ. Θύμιος Παπαναστασίου, όπου παρουσίασε την δράση και τα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου.
Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση powerpoint που σκοπό είχε να είναι μια εισαγωγή για την παρατήρηση του ουρανού και των πλανητών που θα ακολουθούσε. Παρά την κακοκαιρία ως το μεσημέρι και τις πολιτικές εξελίξεις, αρκετοί φίλοι και μέλη της αστρονομικής εταιρίας προσήλθαν στην αστροβραδιά. Μεγάλη εντύπωση έκανε, το ενδιαφέρον πολλών μαθητών για την αστρονομία, καθώς και τις γνώσεις που ήδη είχαν.
Είχαμε επίσης την χαρά να συμμετέχει στην εκδήλωση και η Αστρονομική Εταιρία Πάτρας “Ωρίωνας” με την συμμετοχή του αντιπροέδρου τους, κ. Θεόφιλο Στεργίου, όπου πλέον της συνδρομής του με τηλεσκόπιο, έκανε την ουρανογραφία όπου και υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον. Στην οργάνωση συνέβαλαν τα μέλη της Αστροφυσικής  Λίνος Υφαντής (μέλος του Δ.Σ), Κωνσταντίνα Κασούμη και Κίμωνας Παπαθανασόπουλος.
Τέλος ευχαριστούμε για τη συνδρομή τους το  προσωπικό του Εμιλέον, τον υπεύθυνο των εκδηλώσεων κ. Μπεσίνη και τον Διευθυντή του Εμιλέον κ. Κωστούλα, όπου και μας παραχώρησε τον χώρο για την αστροβραδιά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.