Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Με επιτυχία η πρώτη ανοιχτή δημόσια εκσκαφή φωλιάς θαλάσσιας χελώνας στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η ανοιχτή δημόσια εκσκαφή φωλιάς θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta την Πέμπτη 20 Αυγούστου στα Λεχαινά Ηλείας και στις κατασκηνώσεις Green Camp.
Η περιβαλλοντική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο την προστασία των φωλιών και την περιβαλλοντική ενημέρωση για το απειλούμενο προστατευόμενο είδος την θαλάσσια χελώνα Caretta caretta που επίσημα επιλέγει τις αμμώδεις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς ως περιοχή ωοτοκίας.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος περιβαλλοντολόγος Μαμάσης Διονύσης ενημέρωνε το κοινό για το απειλούμενο είδος, τη βιολογία του και τη διαδικασία εκσκαφής που ακολουθήθηκε ενώ ο ερευνητής πεδίου Τζώρας Ηλίας άνοιγε την φωλιά σημειώνοντας το ποσοστό επιτυχίας εκκόλαψης των αυγών.
Πολύς κόσμος παρακολούθησε και ενθουσιάστηκε από το μοναδικό γεγονός που έζησαν. Η πιο ευχάριστη στιγμή όμως της δράσης ήταν όταν εντοπίστηκαν αργοπορημένα χελωνάκια που ήταν εγκλωβισμένα εντός της φωλιάς (αυγοθάλαμος). Το κοινό που παραβρέθηκε στην διαδικασία της δημόσιας εκσκαφής ενθουσιάστηκε ευχάριστα δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας μέχρι τη θάλασσα για το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι των νεοσσών.
Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς ενημερώνει ότι λίαν συντόμως θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες παραλίες του Εθνικού Πάρκου (Π.Ε. Αχαΐας-Ηλείας) δημόσιες εκσκαφές φωλιών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.