Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Με επιτυχία οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Παλαιομάνινα

3 4 5 6ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ

Μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα την Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Παλαιομάνινας Ατωλοακαρνανίας, οι οποίες διεξήχθησαν στις 13 Αυγούστου 2013 με συνδιοργανωτές την Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας και το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ξηρομέρου. Οι εκδηλώσεις είχαν την αμέριστη συμπαράσταση των κατοίκων της Παλαιομάνινας και αρκετών φίλων της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας,

παρουσία χιλιάδων επισκεπτών .

Οι εκδηλώσεις που έχουν πλέον εξελιχθεί σε θεσμό, συμπεριελάμβαναν συναυλία – αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των Ελλήνων με τους Ηλία Κλωναρίδη και Εύα Κανέλλη .

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους χορευτικούς ομίλους της Γουριάς , Αγρινίου και Παλαιομάνινας σε παραδοσιακούς χορούς του τόπου .

Επίσης από το παιδικό τμήμα της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλιομάνινας έγινε αναπαράσταση παιδικών παιχνιδιών, (από το βιβλίο του πρώην προέδρου του σωματείου, δημοσιογράφου – συγγραφέα Δημήτρη Στεργίου , «Τα αρχαία και τα νέα παιδικά παιχνίδια στην Παλαιομάνινα»).

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ με δημοτική και λαϊκή μουσική.

Βασικός σκοπός των πολιτιστικών εκδηλώσεων ήταν η προαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η ενίσχυση για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία ακρόπολη από το πανεπιστήμιο Αθηνών, γεγονός που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, κρίνοντας από την πρωτοφανή προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών .

Μέσω της ανακοίνωσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους δεκάδες συγχωριανούς και φίλους των μνημείων της Παλαιομάνινας, οι οποίοι με συγκινητική χειρονομία συνεισέφεραν από το υστέρημα τους και τους δεκάδες εθελοντές για τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν για την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος .

Ο πρόεδρος

Κώστας Κουτουβέλης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.