Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

«Το Ηρώον των Μακρυνείων αγωνιστών και πεσόντων”

«Το Ηρώον των Μακρυνείων αγωνιστών και πεσόντων”
Παρουσίαστηκε  το βιβλίο  του Δ. Αλεξανδρή 
Με επιτυχία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου 2013, στο φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων στη στοά του βιβλίου, στην Αθήνα, το βιβλίο του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή με τίτλο: «Το Ηρώον των Μακρυνείων αγωνιστών και πεσόντων», έκδοση του συλλόγου Άκρων(Λιθοβουνίου) «Πανόραμα» και του Συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας, από την  Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε) και την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ).
      Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτης Χολής  και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας Άρης Σουφλής, ενώ το συντονισμό της βραδιάς είχε αναλάβει ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ…..
Το βιβλίο παρουσίασαν:
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής νεότερης ιστορίας του Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών,
-Σπυρίδων Πλουμίδης, Λέκτορας νεότερης ιστορίας του Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών,
-Αθανάσιος Δημητρούκας, Δικηγόρος, ποινικολόγος, Δρ. φιλοσοφίας του Δικαίου.
     Οι ομιλητές αναφέρθηκαν με γλαφυρότητα στη μακρόχρονη ιστορία της Μακρυνείας,  μιας περιοχής με αδιάλειπτη παρουσία αγωνιστών σε όλες τις περιόδους της ιστορίας και τόνισαν την θυσία των πεσόντων ώστε να κρατηθεί η Ελλάδα ελεύθερη.Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβαλλόταν ΒΙΝΤΕΟ που ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στους δρόμους της Ιστορικής Μακρυνείας και στο τέλος οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν γλυκίσματα και αναψυκτικά.
xiromeronews.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.