Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Ρεσιτάλ χορού στο 2ο Φεστιβάλ που διοργάνωσαν οι “Ρίζες”

Eνημέρωση από τον Σύλλογο Φίλων της Παράδοσης «Οι Ρίζες» για το 2ο φεστιβάλ παραδοσιακού χορού

pol-xoroi-rizes

Ρεσιτάλ δεξιοτήτων, έδωσε η συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων, 10 συλλόγων, που πήραν μέρος στο 2ο φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, που διοργάνωσε και  φέτος ο σύλλογος φίλων της παράδοσης “Οι Ρίζες”, με τίτλο «Ας Αρχίσουν οι Χοροί», την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου και μας ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα.
Η ανακοίνωση του συλλόγου φίλων της παράδοσης «Οι Ρίζες», αναφέρει:
Την ομορφιά του χώρου, συμπλήρωναν οι πανέμορφες, παραδοσιακές, φορεσιές των 500 και πλέον χορευτών. Ακούσματα πολλά, διαφορετικά, μουσική και τραγούδια, από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Αποδείξαμε, για ακόμα μια φορά, πως είμαστε πλούσιοι σε ψυχή, μουσική, χορό, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Το όλο σκηνικό καθήλωσε τους θεατές, τους έκανε να κινούνται στους ρυθμούς της μουσικής και να χειροκροτούν ξανά και ξανά.
Έχει αποδειχτεί, ότι το ελληνικό στοιχείο, «αντέχει» σε συνθήκες δυσκολότερες από τις σύγχρονες. Γίνεται ακόμα γνωστό, ότι κάποιοι «ρομαντικοί»;;; αντιστέκονται στην λαίλαπα της ισοπεδωτικής πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης.
Και είναι αξιοσημείωτο το ότι πολλοί άνθρωποι  εξακολουθούν να πορεύονται στην Ιστορία με χορούς «κυκλωτικούς», πηδηχτούς συρτούς, ρυθμικούς, αντικριστούς ή ζευγαρωτούς. Και αξίζουν χιλιάδες μπράβο σε όλους αυτούς τους Συλλόγους, ομίλους, που καταφέρνουν να ενώνουν τους παλιούς με τους νέους, να τους κάνουν να δίνουν τα χέρια και να στήνουν χορό.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δασκάλους, και μέσα από αυτούς, όλους τους χορευτές που συμμετείχαν. Ιδιαίτερα δε, τα Διοικητικά συμβούλια των συλλόγων, για τον αγώνα που κάνουν να διατηρήσουν και να συντηρήσουν τους συλλόγους και την παράδοση.
Το Γιάννη Καραγιάννη και το σύλλογο Σουλίου Πατρών, το Σπύρο Νεραϊδιώτη και το εργατικό κέντρο Άρτας, τη Γιώτα Κανιού και το σύλλογο Ευηνοχωρίου «Το χοροστάσι», το Φάνη Τσιάμη και το πνευματικό κέντρο του δήμου Αγρινίου, το Γιώργο Τσελίκα και τη ΓΕΑ, τον Κώστα Φρίντζο και το σύλλογο Δοκιμίου, την Τασούλα  Γεωργιάδου και τη Συντροφιά με την Παράδοση, τον Αντρέα Γιολδάση και το «ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ», το Δήμο Ταμπακέλη και το χορευτικό της Αστυνομίας.

Το Σάββατο 20 Ιουνίου, οι χορευτές και τα μέλη του συλλόγου, μικροί και μεγάλοι, χόρεψαν με την ψυχή τους, στη γιορτή για τη λήξη των μαθημάτων.

Μέσα από τους χορούς ζωντάνεψαν πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ήπειρος, Θεσσαλία, Μακεδονία, Νησιά, Πόντος, Κρήτη, Θράκη, Αν. Ρωμυλία.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, σε όλους τους χορευτές μας αλλά και στις δασκάλες, Αργυρώ Κωνσταντάρα, Μάρια Φώλου, Κωνσταντίνα Καμμένου και Ιωάννα Καλαντζή για το άριστο αποτέλεσμα που είχε η διδασκαλία τους, όλη τη χρονιά.

Αφού οι… χοροί άρχισαν…, υποσχόμαστε να… τους συνεχίσουμε για πολλά…. χρόνια ακόμα.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.