Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη Παπακωνσταντίνου

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη Παπακωνσταντίνου

E775BC0E702336938A0449E99E450E2CΜε την κατάθεση μαρτύρων συνεχίζεται την Τρίτη στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Κατά σημερινή ακροαματική διαδικασία αναμένεται να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος μαζί με τον, επίσης επικεφαλής την ιδίας υπηρεσίας (ΣΔΟΕ) Γιάννη Διώτη, χειρίστηκαν και επεξεργάστηκαν στικάκια που περιείχαν αντίγραφα της λίστα Λαγκάρντ ή περιείχαν αντίγραφο τμήματος της λίστας με ονόματα των μεγαλύτερων καταθετών στην τράπεζα HSBC.

Ακόμη, αναμένεται να καταθέσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου Αν. Μπάνου, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στην διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Διώτης και ο διάδοχός του στο ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος, η γραμματέας του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα, και ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκ. Γεωργακόπουλος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Διώτης, ο οποίος θα καταθέσει την Τετάρτη, εκτός από την ιδιότητα του μάρτυρα, είναι και κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, καθώς με βούλευμα έχει παραπεμφθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία για τους χειρισμούς του, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, στην υπόθεση του περιεχομένου της λίστας Λαγκάρντ.

news.in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.