Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Με λένε… Ελπίδα

Με λένε… Ελπίδα

ΕΠΩΝΥΜΙΕΣ
Tου Βασίλη Φεύγα, Πολιτικός Επιστήμονας, Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας

Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου είχα γράψει ότι σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία για να διαχειριστούν την εξουσία. Ουσιαστικά συγκρούονται οι κυρίαρχες πολιτικές αντιλήψεις για την Ελλάδα και το μέλλον της. Για τη θέση μας στον ευρύτερο κόσμο, συνεπώς και στην Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είτε αυτοδύναμος, είτε με την υποστήριξη κάποιου άλλου κόμματος θα επιδιώξει όπως ισχυρίζεται να αλλάξει την Ευρώπη. Είναι η Ελπίδα που έρχεται. Πανέμορφη, με θηλυκότητα, σαγηνευτική. Έτοιμη να μας οδηγήσει στην εφηβική επανάσταση και να μας βγάλει από τη μιζέρια της οικονομικής μας καθημερινότητας. Το ζήτημα είναι ότι η Ευρώπη στρατηγικά έχει χαράξει το δρόμο της και δεν θέλει να αλλάξει. Την ελάχιστη επαφή να έχεις με τις Βρυξέλλες και τα κέντρα αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαπιστώνεις ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν η Ευρώπη να γίνει Λατινική Αμερική. Μπορεί η Ελπίδα, να οραματίζεται μια Ευρώπη “Λατινικού Τύπου” με την dolce vita και τα ωραία της, δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο με τους Ευρωπαίους. Σε καμία περίπτωση οι Παριζιάνοι δεν θέλουν το Παρίσι να γίνει Μπογκοτά.

Αντίθετα αν υπάρχουν σήμερα φωνές που ζητούν αλλαγή πλεύσης στην πολιτική της Ευρώπης, αυτές προτείνουν μεταρρυθμίσεις για να γίνει η Ευρωπαϊκή Ήπειρος περισσότερο ανταγωνιστική. Άρα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που υπόσχεται η Ελπίδα.

Άρα αυτός που θα αναγκαστεί να αλλάξει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η Ελπίδα…

Και αν δε το κάνει; Πολύ απλά η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ευρώπης. Και τότε η Ελπίδα θα μας έχει ξεγελάσει. Υπό το βάρος των οικονομικών μας προβλημάτων θα έχουμε κάνει την “ηρωική” επανάσταση. Θα έχουμε φύγει από από το σπίτι, άντε θα μείνουμε και ένα – δυο βράδια στο σπίτι της Ελπίδας και έπειτα θα αναζητήσουμε τη θαλπωρή της οικογένειας μας. Επειδή όμως οι Ευρωπαίοι δεν είναι ούτε μανάδες μας, ούτε πατεράδες μας, θα πρέπει να κρατήσουμε μια “πισινή”. Θα μας δεχτούν πίσω; Άλλωστε την αλληλεγγύη απέναντί μας την έχουν πληρώσει ακριβά και με το παραπάνω. Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, Α, Β, Γ, Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, ΕΣΠΑ, και τέλος το γιγαντιαίο πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας μας τα τελευταία χρόνια.

Ελπίδα, λοιπόν;

/www.parapolitika.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιωργος Κ.

    Άν κ. Βασίλη Φεύγα δεν καταλάβατε ότι η Ελπίδα -ΣΥΡΙΖΑ- θέλει να αλλάξει την Ευρώπη γιατί δεν τη θέλει νεοφιλελεύθερη δεν ευθύνεται γι΄αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δικές σας νοητικές λειτουργίες. Ενώ αντίθετα εσείς ύπουλα προτείνετε “μεταρυθμίσεις” όμως μεταρυθμίσεις στο νεοφιλελευθερισμό, σημαίνουν αλλεπάληλες μειώσεις του εργασιακού κόστους, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, Υγείας, Παιδείας, κοινωνικού κράτους, μισθοί-συντάξεις 300 ευρώ, γι΄αυτό φέρνουν συνέχεια στο προσκήνιο την Εσθονία που έχει αντίστοιχους μισθούς. Όμως αν κ. Βασίλη Φεύγα εσείς είστε κεφαλαιοκράτης-λεφτάς (δεν το πιστεύω), αφήστε τα “πρόβατα” να παλέψουν για την Πατρίδα τους, όπως πάλεψαν και οι γονείς μας που έφυγαν πρίν απ΄την ώρα τους, όμως έμαθαν εμάς να μην σκύβουμε το κεφάλι……
    Η Κυριακή έφτασε, “Κυριακή κοντή γιορτή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.